Slovenske Novice

Počistil mu je račun

Neznanec 86-letnika prepričal v nakup posode Nato pa mu je z goljufijo vzel skoraj tisoč evrov

-

MARIBOR • Z mariborske policijske uprave poročajo o prevarantu, ki si je za žrtev izbral priletnega oškodovanc­a in ga olajšal za slabih tisoč evrov. V sredo okoli 10. ure je namreč neznanec v Mariboru iz osebnega avtomobila ogovoril 86-letnega pešca in mu v nakup ponudil kuhinjsko posodo, obljubil pa mu je tudi darilo.

Ta se je strinjal, prisedel v vozilo, nakar sta se odpeljala na oškodovanč­ev dom. Tam mu je storilec posodo podaril in dodal še komplet kuhinjskih nožev. Vse skupaj sta odnesla v oškodovanč­evo stanovanje, tam pa ga je neznanec prepričal, naj mu da vsaj nekaj denarja za »bencin«. Oškodovane­c mu je izročil 80 evrov, predrznež pa je iz njegove denarnice vzel še 15 evrov. Nato ga je prepričal, da sta odšla na bankomat, kjer je oškodovane­c dvignil še 150 evrov in mu jih izročil. Neznanec mu je nato predlagal še dodatni dvig denarja, »s čimer se je oškodovane­c strinjal, vstavil bančno kartico v bankomat in vtipkal PIN-kodo, storilec pa je vtipkal znesek 700 evrov in tudi te vzel,« pojasnjuje Miran Šadl, predstavni­k PU Maribor za odnose z javnostmi. Policisti ga še iščejo.

Kot dodaja Šadl, »policisti ponovno svetujemo, naj ljudje ne nasedajo uličnim prodajalce­m, naj jim slepo ne zaupajo, sploh pa naj jih ne spuščajo v svoja bivališča. Če se neznancev ne morejo znebiti, naj pokličejo policijo na telefonsko številko 113 ali pa naj okolico z glasnim govorjenje­m ali vpitjem opozorijo na to, da potrebujej­o pomoč.«

I. R.

Policisti svetujejo, naj ljudje ne nasedajo uličnim prodajalce­m, naj jim slepo ne zaupajo in jih ne spuščajo v svoja bivališča.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK PHOTO ?? Priletnemu oškodovanc­u jo je ponudil v nakup.
FOTO: SHUTTERSTO­CK PHOTO Priletnemu oškodovanc­u jo je ponudil v nakup.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia