Slovenske Novice

Po očetu tragično umrla še hči

Lara Zavšek je preživljal­a težko otroštvo Po letih v rejništvu se je preselila k dedku in babici Hudo je bilo in zdaj nam je vedno bolj težko, da se je to zgodilo.

- OSTE BAKAL oste. bakal@ slovensken­ovice. si

SVETA TROJICA V SLOVENSKIH GORICAH • Tik ob regionalni cesti Sveta Trojica v Slovenskih goricah–Cerkvenjak, zunaj naselja Zgornje Verjane, že od nedelje zjutraj gorijo številne svečke. Mnogi prijatelji s širšega območja se namreč poslavljaj­o od priljublje­nega dekleta, 22-letne Lare Zavšek iz Spodnjega Jakobskega Dola v občini Pesnica. Tudi na družabnih omrežjih lahko spremljamo nešteto žalostnih poslovilni­h pisem, kjer nikomur ni jasno, da je moralo ugasniti tako mlado življenje njihove priljublje­ne sošolke, sodelavke, znanke in prijatelji­ce, ki ji v življenju, zlasti v otroštvu in mladosti, ni bilo posuto z rožicami. Posebna žalost vlada v Spodnjem Jakobskem Dolu 57, kjer je pokojna Lara pri dedku Srečku in babici Ireni živela zadnjih pet let.

Njena teta – botra Mirjana Živko nam je povedala, da je bila Lara, čeprav ni imela veliko lepih trenutkov v življenju, »vesela in pozitivna oseba, od katere bi se lahko marsikdo veliko naučil«.

0,12

mg/l alkohola je napihal voznik.

Njeni najbližji so še posebno razočarani, da voznik, s katerim je bila v avtomobilu in je bil njen prijatelj, in nihče izmed njegovih najbližjih ni poklical ali se oglasil in izrekel sožalja.

Slovo v petek

Dedka in babico je nadvse presunilo, ko ju je v nedeljo okoli šeste ure zjutraj obiskal policist PP Šentilj in sporočil žalostno novico, kakršne nikomur ne želijo. »Hudo je bilo in zdaj nam je vedno bolj težko, da se je to zgodilo. Nihče ne more ostati ravnodušen, če ti sporočijo takšno žalostno novico,« nam je povedala babica Irena, ki nam je tudi razložila, da je bila Lara rojena 9. marca 1999 v Mariboru, takrat je živela s starši v bližnjem Jurovskem Dolu, kjer je tudi začela obiskovati osnovno šolo. Potem je dekle končalo v rejništvu v Benediktu v Slovenskih goricah, kjer ji je očitno šlo dokaj dobro, saj so rejniki poskrbeli ne le da je končala osnovno šolo, temveč je nato obiskovala Živilsko šolo Piramida v Mariboru, kjer se je izučila za slaščičark­o. Po koncu se je pred petimi leti preselila k babici in dedku, kjer je živela, delala pa je v kuhinji in strežbi, v gostišču Žmavc v Jakobskem Dolu. Vmes ji je sicer umrl oče, mama je poiskala drugega partnerja, tako da ni imela stika z njo. Žal se je zdaj še njeno življenje veliko prehitro končalo. Po znanih podatkih naj bi se parček ponoči peljal iz Jurovskega

Dola v diskoteko Pri Antonu v Cerkvenjak­u, kamor nista prispela. »Težko kar koli povem, saj je šla Lara v službo in pozneje ne vem kam. Včasih mi je povedala, kam bo šla, včasih ne. Tudi fant, s katerim je šla, je bil včasih njen partner, pa sta se skregala, šla narazen in potem spet skupaj. Kolikor sem slišala, sta nameravala v diskoteko pri Sv. Antonu in zgodila se je nesreča,« nam je še povedala babica Irena, ki je ravno pred našim pogovorom obiskala Postajo prometne policije Maribor, kjer so ji predočili izsledke preiskave nesreče ter ji izročili Larine predmete. Zaupala nam je, da se bodo od nesrečne Lare na pokopališč­u v Jakobskem Dolu poslovili v petek ob 15.30.

Napihal je

Preiskavo hude prometne nesreče, ki sta se je udeležila tudi dežurna preiskoval­na sodnica Vanja Obersnel in dežurni državni tožilec

Darko Simonič, so opravili policisti PPP Maribor pod vodstvom komandirja

Marjana Ferka. Preiskoval­na sodnica je odredila sodno obdukcijo, ki bo opravljena v

UKC Maribor, prav tako so v omenjeni bolnišnici opravili alkotest pri 29-letnem vozniku, ki je pokazal vsebnost 0,12 mg/l alkohola. Odrejen je bil tudi strokovni pregled z odvzemom krvi in urina. Zoper njega sledi kazenska ovadba za povzročite­v prometne nesreče iz malomarnos­ti s smrtnim izidom. Žal nič izmed tega ne bo med žive vrnilo nesrečne Lare, ki se je tako veselila življenja. Po prepričanj­u poznavalce­v razmer na kritičnem kraju naj voznik ne bi preveč poznal ceste, saj je v ovinek pripeljal veliko prehitro, kar je botrovalo tragediji. Dvaindvajs­etletnica je že deseta smrtna žrtev prometnic na območju PU Maribor od začetka letošnjega leta. V enakem obdobju lani je v prometnih nesrečah umrlo 11 ljudi.

 ??  ??
 ?? FOTOGRAFIJ­E: OSTE BAKAL ?? Razbitine
FOTOGRAFIJ­E: OSTE BAKAL Razbitine
 ??  ?? Od priljublje­nega dekleta se poslavljaj­o številni.
Od priljublje­nega dekleta se poslavljaj­o številni.
 ??  ??
 ?? FOTO: FB ?? Lara Zavšek
FOTO: FB Lara Zavšek
 ??  ?? Tragedija se je pripetila v nedeljskem jutru.
Tragedija se je pripetila v nedeljskem jutru.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia