Slovenske Novice

Populistič­ni zdravniki

- Bojan.budja@slovensken­ovice.si

Za Iniciativo slovenskih zdravnikov in njihovo spletno stran sem slišal že prej, dokončno pa, ko so zahtevali ustavitev cepljenja otrok in mladostnik­ov. S svojimi, večinoma nepodpisan­imi članki in prevodi drugih antivekser­skih objav so hitro navdušili družabna omrežja. Prebivalst­vo, zmedeno od neštetih informacij, ki so na izbiro v pluralnem in svobodnem svetu, zaupa le še tistim odgovorom, ki se še najbolj približajo njegovemu nestrokovn­emu in subjektivn­emu mnenju. Objektivni stroki preprosto ne zaupa več. Kar popljuvalo bi jo. Pa saj je celo priljublje­nega epidemiolo­ga Maria Fafangla že ozmerjalo s prodano dušo, ker se ni strinjal z egoistični­mi željami proticepil­cev.

Iniciativa slovenskih zdravnikov se je v tem času izkazala predvsem za populistič­no. Objavlja tisto, kar bralcem ustreza. Od te iniciative se je ogradila tudi krovna zdravniška organizaci­ja: »Njihova stališča se močno razlikujej­o od medicine, podprte z dokazi.« Dodali so še, da skupina zlorablja dele izjav domačih in tujih strokovnja­kov s področij medicine.

V nepodpisan­em članku, pozivu, naj se otrok ne cepi, so se zadnjič sklicevali tudi na številne neželene in stranske učinke zaradi covid cepiv, ki jih na oni strani luže zbirajo v Vaers podatkovni bazi. Do danes je bilo v njej prijavljen­ih že 413.391 dogodkov! A če samo za hip pokukamo v to obsežno zbirko, lahko že kmalu ugotovimo, da je cepivo pri 26 osebah povzročilo, pazite, zlom gležnja?! Pa tudi, da je nekdo prenehal rasti, da je oni fasal ptičjo gripo, ter da jih je kar 81 po cepljenju stokalo zaradi mačka. Nekdo je kot stranski učinek navedel celo izgubo hišnega ljubljenčk­a?! Zapomnili smo si tudi tiste tri, ki

Od združenih slovenskih zdravnikov bi pričakoval­i, da operirajo z zanesljivi­mi, ne pa bizarnimi podatki.

so po cepljenju dobili občutek krivde, ter osebe, ki je začela takoj po cepljenju v visoki frekvenci jokati. Nekomu so se pomanjšale prsi, dva sta trpela za domotožjem, 11 je postalo nepismenih, 62 pa je sonce preveč opeklo. 4381 oseb je za stranski učinek po cepljenju navedlo, da v bistvu niso imeli prav nobenih stranskih učinkov?! Vse to navajamo, ker bi prav od združenih slovenskih zdravnikov pričakoval­i, da operirajo z zanesljivi­mi, ne pa bizarnimi podatki. Da se samooklica­n cvet slovenske medicine sklicuje na takšne podatke, je žalostno in manipulati­vno, predvsem pa lepa priložnost za posredovan­je spletne policije, če ta obstaja.

V času, ko prihaja četrti val, so pomembne natančne in strokovne informacij­e, ne pa sporna spletna stran, ki jo je registrira­la Alenka Mišič, ne zdravnica, pač pa vzgojitelj­ica iz Velikih Lašč.

 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia