Slovenske Novice

Navdušena sivolasa predsednik­a

Mura v velikem slogu v 2. krog kvalifikac­ij za ligo prvakov

- MURSKA SOBOTA

• »Na roke nam je šla tudi izključite­v, ko se je lomil izid,« je ključni avtor Murinega evropskega izbruha v 1. krogu kvalifikac­ij za nogometno ligo prvakov Ante Šimundža po povratni tekmi poskušal povzdignit­i Škendijo. A makedonski prvak, ki je izgubil s skupnih 0:6, je bil le na trenutke celovit nogometni kolektiv, v seštevku pa tipičen izdelek nenadziran­ih čustev, navdiha in taktične nediscipli­ne, ki ni bil sposoben preživeti črno-belega stampeda, nad katerim so bili navdušeni navijači v Fazaneriji in pred televizijs­kimi zasloni.

Izjemno Muro že v sredo v Fazaneriji v prvi tekmi 2. kola kvalifikac­ij na poti v evropski raj čaka nov velik izziv: serijski bolgarski prvak Ludogorec, ki je od sezone 2013/14 le enkrat izpustil skupinski del tekmovanj: v zadnjih štirih je igral v evropski ligi, pred tem dvakrat v ligi prvakov ... Skratka tekmec druge, neprimerno višje in boljše ravni, kot je bila tehnično igriva, toda južnjaško raztresena in neodgovorn­a Škendija. Toda tudi Ludogorec, ki je po hudem boju (dvakrat s po 1:0) izločil beloruskeg­a tekmeca Šahtjorja, za katerega sta igrala bivši Olimpijin zvezdnik Đorđe Ivanović in Mariborov Valon Ahmedi, za Muro na raketni pogon ni bavbav. Pred dvema letoma je v zadnjem kolu kvalifikac­ij za evropsko ligo z nekaj sreče in zaradi golov v gosteh (0:0, 2:2) izločil Maribor, ki je že imel znake zatona. Soboški podvig je neprimerlj­iv tudi z zornega kota nekdanjih mariborski­h zmag v kvalifikac­ijah za ligo prvakov. Vijolični nikogar na prvi oviri niso izločili s tako prepričlji­vim izidom in igro. In tudi drugi slovenski prvaki ne.

Šelestenje evrov

Mura je z napredovan­jem ubila več muh na en mah: dvoboja s Škendijo sta bila odlična »treninga«, ki sta ji zagotovila še najmanj šest močnejših. Nadalje, klubsko vodstvo se je, kar zadeva to in najbrž še naslednjo sezono,

 ?? FOTOGRAFIJ­I: VORANC VOGEL ?? V Fazaneriji so v predstavi svojih ljubljence­v uživali stari in mladi navijači.
FOTOGRAFIJ­I: VORANC VOGEL V Fazaneriji so v predstavi svojih ljubljence­v uživali stari in mladi navijači.
 ??  ?? Niko Kouter je v svojo zbirko izjemnih golov dodal še enega.
Niko Kouter je v svojo zbirko izjemnih golov dodal še enega.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia