Slovenske Novice

V posteljo s partnerjem!

Tisti pari, ki se odpravijo spat hkrati, so srečnejši

-

LJUDJE, ki hodijo spat skupaj, so po raziskavah srečnejši v svojih odnosih, pa čeprav so nekateri nočne ptice, drugi pa vstajajo s petelini. Raziskoval­ci trdijo, da v tem tiči ključ do uspešnega odnosa.

Reševanje težav Včasih ljudje težave odrivajo, dokler jim ne zrastejo čez glavo, sploh če s partnerjem čez dan ne najdejo primernega trenutka, da bi se o njih pogovorili, zvečer pa pred njimi raje pobegnejo v spanec. A strokovnja­ki menijo, da je pogovor s partnerjem pred spanjem o težavah lahko zdravilen, saj pomirja in daje upanje na rešitev. Spanec bo mirnejši, jutro pa tudi, saj bo za vami konflikt, s katerim ste se soočili v dvoje, kar vam bo dalo energijo za naprej.

Bližina

Ni treba biti na smrt zaljubljen, da si pred spanjem izpoveste ljubezen, se stisnete v partnerjev objem in zaspite med božanjem. Dotiki in ljubkovanj­e, ki jih doživljate pred spanjem, bodo sčasoma postali del vsakdana, ki ne bo več rezerviran samo za trenutke pred spanjem. Pravzaprav si tako postanete bližji.

Zdravje

Študije kažejo, da odhod v posteljo skupaj s partnerjem pozitivno vpliva na duševno in fizično zdravje, tudi če spita v ločenih posteljah ali če eden zaspi pozneje, ker še bere. Občutek, da je nekdo vedno tukaj za vas, tudi ponoči, je blagodejen.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Če partnerja hodita spat ob istih urah, sta srečnejša.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Če partnerja hodita spat ob istih urah, sta srečnejša.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia