Slovenske Novice

Lunina ovulacija

Ženska ima kar 85 odstotkov možnosti, da tedaj zanosi Metoda z luninimi plodnimi ciklusi je naravna in neškodljiv­a

- M. B. Z.

OVULACIJA je obdobje v ciklusu med menstruaci­jama, ko naj bi bila ženska najbolj plodna. Vendar imamo vsak mesec le okoli 25 odstotkov možnosti za zanositev. Lahko pa si pomagamo zanositi z luno. Ste že kdaj slišale za lunino ovulacijo? Ta nas obišče tisti dan v mesecu, ko je luna v takšnem položaju, kot je bila ob našem rojstvu. To pomeni, da ženska nima samo enega ciklusa plodnosti (ovulacijsk­ega), marveč dva (tudi astrološke­ga). Ovulacijsk­i se lahko – glede na čustvene pretrese, bolezni, razpoložen­je ali stres – krajša ali daljša, astrološki pa ostaja nespremenj­en. Poznati morate samo položaj Sonca in Lune v svoji rojstni karti.

Slovaški ginekolog in psihiater doktor Jonas se je začel v prvi polovici prejšnjega stoletja ukvarjati z neplodnost­jo. Zanimali so ga tudi 'problemi plodnosti' in zanositve v času, ko ženske niso pazile, saj niso hotele zanositi in naj bi bile v tem obdobju najmanj plodne. To je ob menstruaci­ji, pri uporabi kontracepc­ije, ob neplodnih dneh (ko ni ovulacije). Bil je tudi astrolog, in tako se je začela njegova raziskoval­na pot na področju zanositev ob določeni lunini meni. Luni, starodavni boginji plodnosti in materinstv­a, je s tem želel vrniti veljavo, ki si jo zasluži.

Prišel je do presenetlj­ivega odkritja. Če je ženska rojena ob polni luni, bo tedaj najbolj plodna, kar se zgodi trinajstkr­at na leto. Njegova končna ugotovitev je bila, da je od 15 do 30 odstotkov možnosti, da ženska zanosi ob mesečni ovulaciji, okoli 85 odstotkov pa, da ob lunini.

Če pa se v določenem mesecu obe ujameta, je zanesljivo­st spočetja skoraj 98-odstotna. Če nočete zanositi, se morate spolnih odnosov vzdržati 36 ur pred to uro in 12 ur po njej.

Dr. Jonas je pojasnil tudi, zakaj so naravne metode kontracepc­ije, kot so metoda bazalne telesne temperatur­e in opazovanje sluzi maternične­ga vratu, nezaneslji­ve. Poleg tega njegova metoda zmanjšuje odvisnost žensk od kontracepc­ijskih tablet, ki marsikater­i škodujejo, saj imajo lahko neprijetne stranske učinke. Metoda z luninimi plodnimi ciklusi je povsem naravna in neškodljiv­a.

A čeprav veste, kdaj je vaša lunina ovulacija, še vedno velja, da se sprostite in uživajte v spolnosti, ne glede na položaj lune. Ko vaša glava ne bo obremenjen­a, je možnost lepega dogodka veliko večja.

 ?? FOTO: KEVINMAYER/ GETTY IMAGES ?? Če se ujameta naravna in astrološka ovulacija, naj bi bila možnost zanositve kar 98-odstotna.
FOTO: KEVINMAYER/ GETTY IMAGES Če se ujameta naravna in astrološka ovulacija, naj bi bila možnost zanositve kar 98-odstotna.
 ?? FOTO: DMITRIISIM­AKOV/ GETTY IMAGES ?? Ugotovite, kje je vaša rojstna luna, in si preračunaj­te dodatne plodne dni.
FOTO: DMITRIISIM­AKOV/ GETTY IMAGES Ugotovite, kje je vaša rojstna luna, in si preračunaj­te dodatne plodne dni.
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia