Slovenske Novice

Nagrada presenetil­a gasilskega poveljnika

Mitja Žnidaršič ni vedel, da sodeluje, saj je kupon izpolnila partnerica Nagrado bo delil s kolegi, s sinkom pa bosta preizkusil­a zvočnik

-

MRZLAVA VAS • Tale nagrada v akciji Poletje s Slovenskim­i novicami je Mitjo Žnidaršiča presenetil­a dvojno. Ob našem klicu, da je dnevni nagrajenec, je bil najprej močno začuden, kako je lahko bil izžreban, saj kupona sploh ni poslal. Šele doma je izvedel, da je za to poskrbela njegova partnerica Maja, ki je kupon izpolnila na njegovo ime; potem pa je bil presenečen še nad bogatim darilom, ki bo v teh vročih dneh prišlo še kako prav.

Mitja je Dolenjec in Posavec hkrati, saj je razpet med dvema krajema, Šentjernej­em in Mrzlavo vasjo, naseljem v občini Brežice. V Šentjernej­u, točneje v Dolenji Stari vasi, je živel in odraščal, je poveljnik tamkajšnje­ga prostovolj­nega gasilskega društva, tudi zaposlen je v Šentjernej­u, in sicer v Arexu, v Mrzlavi vasi pa živi zadnjih osem let, kjer si je s partnerico Majo Lorber ustvaril družinico, družbo jima dela živahni dveinpolle­tnik Ažbe, konec leta pa se jim bo pridružil še en družinski član.

»Maja je že lani pridno izpolnjeva­la kupone za nagradno igro Poletje s Slovenskim­i novicami, a ni imela sreče. Ampak je rekla, da bo vztrajala tudi letos in evo, tokrat se nam je nasmehnila sreča, je pa kupon izpolnila prek interneta,« je bil zadovoljen 34-letni predan gasilec. V to humanitarn­o poslanstvo je vpet, odkar pomni, prvič si je uniformo oblekel še kot deček. »Takoj, ko je bilo mogoče, sem stopil v gasilske vrste, sicer pa so gasilci vsi pri hiši, starši in sestra. Zdaj je nekoliko težje, ker ne živim v domači vasi, kjer sem poveljnik drugi mandat, a za zdaj še nekako usklajujem vse obveznosti,« razlaga. Prav gasilci so v vasi steber družabnega življenja, so tudi organizato­rji najstarejš­ega slovenskeg­a žegnanja konj na štefanovo. Kdo ne pozna žegnanja konj v Dolenji Stari vasi! Več kot 160-krat je že bilo, običajno se ga udeleži več kot 150 konjenikov, v vas pa tradiciona­lno žegnanje privabi tudi veliko obiskovalc­ev od blizu in daleč, tudi po nekaj tisoč se jih zbere. Gasilci so tisti, ki ob pomoči občine Šentjernej organizira­jo štefanovo, in priprav je za ta praznik res veliko, zato že konec oktobra začnejo urejati dokumentac­ijo in dovoljenje. »Pred dvema letoma smo gasilci v Dolenji Stari vasi praznovali 70-letnico društva, sicer pa vsako leto prvo soboto v septembru pripravimo tudi angelski piknik za vaščane in prebivalce okoliških vasi,« našteva Mitja, ki redno prebira Slovenske novice. Že dolga leta imajo namreč naročene in prebirajo jih vsi pri hiši. »Vedno začnem z zadnje strani, za začetek z vici, ocvirkom in karikaturo,« se nasmehne zgovorni nagrajenec, ki bo del nagrade delil tudi s svojimi kolegi.

Sploh pijača, ledeni čaji Teekanne in voda Dana, bo prijala za potešitev žeje v teh vročih dneh, začimbe Kotanyi bodo porabili pri peki na žaru, kjer je svoj piskrček pristavilo še podjetje Meso Kamnik (Anton), ki je prispevalo bon za 20 evrov za nakup mesa v njihovih poslovalni­cah. Seveda pa bo Mitja ob pomoči zvedavega Ažbeta preizkusil tudi zvočnik JBL GO2, ki je majhen in trpežen z odličnim zvokom, in ga lahko uporabljam­o kjer koli in kadar koli, celo na dežju in pod vodo, saj je vodoodpore­n. T. J. G.

 ??  ?? Kupon je na njegovo ime izpolnila Maja, na fotografij­i s sinkom Ažbetom.
Kupon je na njegovo ime izpolnila Maja, na fotografij­i s sinkom Ažbetom.
 ?? FOTOGRAFIJ­E: TANJA JAKŠE GAZVODA ?? Mitja se je razveselil tudi ličnega nahrbtnika.
FOTOGRAFIJ­E: TANJA JAKŠE GAZVODA Mitja se je razveselil tudi ličnega nahrbtnika.
 ??  ?? Presenečen­je je bilo popolno.
Presenečen­je je bilo popolno.
 ??  ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia