Slovenske Novice

Pijani voznik cisterne obstal na travniku

Trčil je v prometne znake, ograjo in kamniti zid Napihal 1,36 mg/l alkohola v izdihanem zraku

-

RIBNICA • V sredo nekaj pred 14. uro so ljubljansk­o policijsko upravo obvestili, da je voznik tovornega vozila s pripeto cisterno v kraju Breg pri Ribnici trčil v prometne znake ob cesti in odpeljal. Voznik, državljan Ukrajine, je s tovornim vozilom s poljskimi registrski­mi označbami zaradi neprilagoj­ene hitrosti z zadnjim delom cisterne trčil v prometne znake, ograjo in kamniti zid v ovinku ob cesti. V nesreči je na cisterni tudi razneslo pnevmatiko, a je voznik svoje vijuganje nadaljeval proti Ljubljani. Nekaj pred 15. uro so policijo obvestili, da je tovorno vozilo na travnati površini ob glavni cesti med Rašico in Turjakom. »Ugotovljen­o je bilo, da je isti voznik tovornjaka zapeljal na makadamsko izogibališ­če ob cesti, na koncu tega trčil v drevo, nato pa vožnjo nadaljeval po travniku. Ker zaradi teže vozila ni mogel več speljati na cesto, je obstal na travniku, kjer so ga nato izsledili policisti,« opisujejo na ljubljansk­i policijski upravi. Kot dodajajo, se voznik ni poškodoval, v cisterni pa ni prevažal nevarnih snovi. Preizkus alkoholizi­ranosti je pokazal 1,36 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Da pa ima Ukrajinec na tem področju že izkušnje, je potrdilo dejstvo, da pri sebi ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, saj so mu ga prejšnji dan zaradi vožnje pod vplivom alkohola odvzeli nemški varnostni organi. »Voznik je bil pridržan in predan v obravnavo sodniku za prekrške, ki mu je že izrekel visoko denarno kazen.« I. R.

 ?? FOTO: PU LJUBLJANA ?? Ogled obeh krajev prometne nesreče in okoliščine so pokazali, da so zgolj sreča in reakcije nekaterih voznikov botrovale temu, da se ni zgodilo kaj hujšega.
FOTO: PU LJUBLJANA Ogled obeh krajev prometne nesreče in okoliščine so pokazali, da so zgolj sreča in reakcije nekaterih voznikov botrovale temu, da se ni zgodilo kaj hujšega.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia