Slovenske Novice

Po kraji zlatih palic izpuščen iz kehe

Ni znano, kje je dragocena lastnina zakoncev Arah Obtoženi za tatvino Frank Palmer odgovarja z molkom

- BOŠTJAN CELEC bostjan.celec@slovensken­ovice.si

LJUBLJANA • Kaj je Frank Palmer naredil s tremi palicami naložbeneg­a zlata čistine 999,9/1000, ki jih je skupaj z neznanim sostorilce­m sunil premožnima ljubljansk­ima zakoncema Arah – tako vsaj piše v obtožbi? Leta 1965 kot Franci Prislan rojeni Celjan pa že tega, da je 8. novembra 2015 vlomil v njuno hišo, ne priznava, kaj šele da bi priznal, da je kaj ukradel in bil pripravlje­n ukradeno lastnikoma tudi vrniti. Kar nekaj let je bil na begu, za njim je bila razpisana mednarodna tiralica, letošnjega marca pa so ga ljubljansk­i policisti aretirali, potem ko je za volanom avta storil prekršek. »Ste razumeli, kaj se vam očita v obtožbi?« se je na začetku procesa glasilo vprašanje sodnika Bernarda Tajnška.

»Sem nekako, ja.« »In se boste zagovarjal­i?« »Bi se kar z molkom.«

Slekel jih je in nanje pozabil

Metka in Janko Arah sta policiste poklicala zvečer. Ko sta prišla domov, sta opazila, da je nekdo vlomil skozi okno dnevne sobe. Vse je bilo razmetano, nato pa sta ugotovila, da je iz hiše izginilo precej vrednih stvari. Storilca sta s pomočjo dešifriran­ja in vlomilskeg­a orodja ugnala sef in si postregla z zlatimi palicami. Njihova skupna vrednost je bila 97.500 evrov. Iz sefa je izginila ženska usnjena torbica znamke Ars Vivendi, vredna 10 tisočakov. Ukradena moška ročna ura znamke Tag Heuer je stala 2000 evrov, na 10.000 evrov pa sta lastnika ocenila vrednost ukradenega nakita: para manšetnih gumbov iz rumenega zlata, vsak s po šestimi briljanti, še enega para zlatih manšetnih gumbov, dveh zlatih kravatnih igel, broške z briljanti, več žlahtnih verižic, prstanov ter kovancev Zlati dunajski filharmoni­ki in Anno Domini.

Kdo ve, ali bi pristojni sploh kdaj odkrili vsaj enega od storilcev, če ne bi Arahovi med pospravlja­njem razdejanja na

 ?? FOTOGRAFIJ­I: MARKO FEIST ?? Odvetnik Grobelnik napoveduje, da bo tudi v nadaljevan­ju postopka poskušal Palmerjev DNK spraviti iz spisa.
FOTOGRAFIJ­I: MARKO FEIST Odvetnik Grobelnik napoveduje, da bo tudi v nadaljevan­ju postopka poskušal Palmerjev DNK spraviti iz spisa.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia