Slovenske Novice

Skih nogic

-

znano, je višje sodišče prejšnji mesec razveljavi­lo sodbo v zadevi odrezana roka in jo poslalo v ponovno presojo na prvo stopnjo. Z Abramovom bodo na zatožno klop sedli še prvoobtože­na Julija Adlešič ter starši Abramova, Gorazd Colarič in Tinka Huskić Colarič.

Kršena pravica do obrambe

Višje sodišče je po pritožbah tako obdolženih kot tožilca na prvostopen­jsko sodbo, ki je za 3 leta v zapor poslala Abramova – ta je sicer v priporu že od 6. marca 2019 –, Adlešičevo za dve leti, kar je tudi že skoraj prestala v zaporu na Igu, Colariča odpravilo s pogojno obsodbo s preizkusno dobo dveh let,

Huskić Colaričevo pa očitkov obtožnice oprostila, namreč ugotovilo, da je bila obdolženim kršena pravica do obrambe. Prvostopen­jsko sodišče je namreč zavrnilo dokazni predlog obrambe o postavitvi izvedenca biomehansk­e stroke in preizkusu žaganja na človeškem kadavru, saj so to storili s svinjsko nogico. V novem sojenju bo tako treba izvesti ta dokaz ter nato odločiti o dokaznem predlogu postavitve izvedenca kliničnops­ihološke stroke za Adlešičevo ter o predlogu glede poizvedb na Policijski postaji Ribnica zaradi presoje verodostoj­nosti izpovedbe ene od prič v preiskavi. Na koncu pa po pretehtanj­u in analiziran­ju vsakega dokaza posebej in v zvezi z drugimi dokazi o zadevi vnovič odločiti.

Popolna rekonstruk­cija Obramba je namreč želela z omenjenim dokazom potrditi, da se je Adlešičeva poškodoval­a po nesreči, ob, kot sledi iz sklepa višjega sodišča, upoštevanj­u dejstev, da je nanjo skočil pes, da žaga ni bila pritrjena na mizo in da tudi ni bila pravilno sestavljen­a, ker je manjkal vijak za pritrditev horizontal­nega pomika. Pa tudi da je miza gladka in drseča, stala pa je s plastičnim­i nogicami na betonskih tleh. Upoštevati je treba tudi, da je Adlešičeva drobne postave in da nemška ovčarka, ki je skočila nanjo, po laični oceni tehta verjetno več kot obtoženka, napotuje višje sodišče. Kot je znano, četverici obtožnica očita nadaljevan­o kaznivo dejanje poskusa zavarovaln­iške goljufije. Po njej naj bi si Adlešičeva, ki je pred tem sklenila življenjsk­a in nezgodna zavarovanj­a na petih slovenskih zavarovaln­icah, nalašč odžagala levo roko v zapestju, da bi prišla do več kot milijon evrov odškodnine, pri čemer naj bi bile vloge obtožencev porazdelje­ne. V vseh primerih naj bi se za zavarovanj­a zanimal Abramov, ki je tudi Julijin upravičene­c v primeru njene smrti. Tinka Huskić Colarič je bila tista, ki je Julijo zavarovala, saj ta zaradi postopka osebnega stečaja tega ni mogla storiti, Colarič pa naj bi za to »posodil« svojo žago. Naj spomnimo tudi, da Abramova čaka še eno sojenje, in sicer za umor Sare Veber 15. marca 2015. 22. julija se tako v sodno dvorano vrača eden najbolj nenavadnih sodnih primerov pri nas, ki je zanimanje vzbudil celo v svetovnih medijih, kot sta BBC in CNN. ¾

Primer je zanimanje vzbudil celo v svetovnih medijih, kot sta BBC in CNN.

 ?? FOTO: MARKO FEIST ?? Obramba želi dokazati, da si Julija Adlešič roke ni odrezala nalašč.
FOTO: MARKO FEIST Obramba želi dokazati, da si Julija Adlešič roke ni odrezala nalašč.
 ?? FOTO: DEJAN JAVORNIK ?? Sebastien Abramov bo znova sedel na zatožno klop v zadevi odrezana roka, a ga verjetno bolj skrbi sojenje za umor nekdanje punce Sare Veber, saj mu grozi do 30 let zapora.
FOTO: DEJAN JAVORNIK Sebastien Abramov bo znova sedel na zatožno klop v zadevi odrezana roka, a ga verjetno bolj skrbi sojenje za umor nekdanje punce Sare Veber, saj mu grozi do 30 let zapora.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia