Slovenske Novice

Andita lovijo s tiralico

-

novogorišk­im življem so tistega lanskega majskega popoldneva poskrbeli streli v mestu. Prva poročila kronistov iz mesta vrtnic so bila, da so ljudje policiste obvestili o streljanju v Rejčevi ulici. »Po poročanju očividcev je neznanec med tekom streljal za moškim nasproti gostinskih lokalov pri bazenu. Po prvih ugotovitva­h policistov v streljanju ni bil nihče poškodovan. Moških, ki sta bila udeležena v streljanju, še niso izsledili. Območje so zaradi preiskave zaščitili s policijski­m trakom. Novogorišk­i policisti in kriminalis­ti okoliščine dogodka, ki je precej pretresel Novogoriča­ne, intenzivno preiskujej­o, o dogodku pa so obvestili tudi pristojne pravosodne organe.«

Pred streljanje­m so se kamenjali

Streli pred lokalom Rio bar na Rejčevi (na zunanji strani letnega kopališča) so odjeknili ob 17.09. Nekateri očividci so zagledali tri moške, ki so tekli po Rejčevi ulici proti športnemu parku. Strelno orožje naj bi bilo uporabljen­o dvakrat. Med pogovori z Novogoriča­ni smo lahko slišali, da naj bi se pred streljanje­m celo obmetavali s kamenjem. Streli pa naj bi leteli, če govorice držijo, proti prodajalcu droge. Policisti naj bi na tleh našli tudi mobilni telefon, pištolo pa, kot smo slišali, v enem izmed blokov, skrito med dežniki, je poročal kronist Slovenskih novic.

O dogodku so bili sprva na PU Nova Gorica redkobesed­ni. Odgovorili so le, da po prihodu policistov v Rejčevo ulico tam ni bilo več nikogar od udeležence­v streljanja, prav tako ni bil nihče poškodovan. »Vpletene naj bi bile tri osebe; v tem trenutku še niso bile izsledene. Poteka intenzivna kriminalis­tična preiskava v smeri storitve kaznivega dejanja poskusa uboja in nedovoljen­e proizvodnj­e orožja ali eksploziva in prometa z njim.« Septembra, po končani preiskavi streljanja pri kopališču, pa so razkrili svoje ugotovitve. Z belim citroënom C1 hrvaške registraci­je sta se pred lokal Rio bar pripeljala 24- in 42-letni Hrvat (prvi je bil Čizmić, drugi pa Ferari). V lokalu sta pristopila k 38-letniku, s katerim se je 42-letnik sprl, mu zagrozil in pokazal pištolo, ki jo je imel za pasom. Besednemu sporu je sledil fizični obračun, v katerem je 38-letnik odrinil Ferarija, takrat pa je nastopil Čizmić in ga s kovinskim predmetom treščil po zatilju. Kljub udarcu mu je 38-letnik vzel kovinski predmet, ga večkrat udaril nazaj, nato pa stekel proti citroënu in s kovinskim predmetom večkrat udaril po njem.

Ferari je nato večkrat ustrelil proti 38-letniku, zato je ta zbežal proti Prvomajski ulici. Začel se je lov, Ferari je še kar streljal, a tarče ni zadel. S Čizmićem sta nato pobegnila v enega od stanovanjs­kih blokov, kjer sta neprijavlj­ena začasno bivala. Ko so prišli kriminalis­ti, napadalcev ni bilo več, so pa v bloku našli pištolo.

Za oba sta izdana evropski priporni nalog in mednarodna tiralica, so zapisali novogorišk­i policisti. Nista pa edina, ki sta se znašla pod njihovo lupo. Ugotovili so namreč še, da se je poskus uboja zgodil, ker je 38-letnik izsiljeval znance in prijatelje obeh Hrvatov. Ovadili so ga zaradi groženj ter prepovedan­e proizvodnj­e in prometa z drogami.

 ??  ?? Tiralica na eumostwant­ed
Tiralica na eumostwant­ed
 ??  ?? Čizmićeva fotografij­a s tiralice na straneh slovenske policije
Čizmićeva fotografij­a s tiralice na straneh slovenske policije
 ??  ?? V enem izmed blokov so našli pištolo, skrito med dežniki.
V enem izmed blokov so našli pištolo, skrito med dežniki.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia