Slovenske Novice

Hollywoods­ki razparač ubil dekle Ashtona Kutcherja

Michael Thomas Gargiulo je leta 2001 ubil tedanje dekle Ashtona Kutcherja Izvršitev smrtne obsodbe je pod vprašajem, čaka pa ga še sojenje za umor v Illinoisu NA VOLJO NA VEČJIH PRODAJNIH MESTIH

-

SODNIK višjega sodišča v Los Angelesu Larry P. Fidler je serijskemu morilcu Michaelu Thomasu Gargiulu, ki se ga je prijel vzdevek Hollywoods­ki razparač, prisodil smrtno kazen za »hudobne in grozljive« zločine. Gargiulo je bil spoznan za krivega umora dveh mladih žensk in poskusa umora tretje. »Kamor koli je šel, sta mu sledila smrt in uničenje,« je dejal sodnik po sojenju, ki je poželo veliko zanimanja javnosti, saj je bila ena izmed Gargiulovi­h žrtev dekle znanega igralca Ashtona Kutcherja.

Brutalni morilec Gargiulo je bil že pred dvema letoma spoznan za krivega umora Ashley Ellerin, 22-letne študentke modnega oblikovanj­a, ki jo je leta 2001 umoril v njenem domu, ko se je ravno odpravljal­a na zmenek s Kutcherjem. Ta je na sojenju nastopil kot priča tožilstva: povedal je, da je zamujal na zmenek, a ko je prišel k njej domov, se mu ni oglasila. Ko je pokukal v stanovanje, je videl madeže krvi, za katere je sprva mislil, da je razlito rdeče vino. Gargiulo je Ashley zabodel kar 47-krat. Leta 2005 je umoril tudi 32-letno Mario Bruno, mater štirih otrok, na njenem domu v El Monteju, vzhodno od Los Angelesa, in iznakazil njeno truplo. Porota ga je spoznala tudi za krivega poskusa umora Michelle Murphy, ki pa se ji je leta 2008 uspelo obraniti krvoločneg­a napadalca; sledi njegove krvi so policistom pomagale pri aretaciji. Kakor je na sojenju povedala Murphyjeva, ki je bila kronska priča tožilstva, si še dandanes ne upa sama zaspati.

Morilec iz soseščine Porota je Gargiula spoznala za krivega že pred dvema letoma in predlagala najstrožjo kazen, vendar se je izrek obsodbe zavlekel zaradi procedural­nih razlogov in epidemije koronaviru­sa. Michael Thomas Gargiulo se je preživljal kot serviser klimatskih in grelnih naprav, varnostnik v lokalih, želel pa je postati igralec. Mediji so mu nadeli vzdevka Hladni morilec in Hollywoods­ki razparač, tožilstvo pa ga je označilo za morilca iz soseščine, ker je v času napadov živel v bližini svojih žrtev. Gargiulo je na sojenju jezno izjavil, da je obsojen po krivem in da mu niso dovolili, da bi se zagovarjal, samo sodbo pa je sprejel brez vidnih čustev. Ni pa jasno, kdaj ga bodo dejansko usmrtili, saj v Kalifornij­i že od leta 2006 niso izvršili nobene smrtne obsodbe. Gargiula zdaj čaka še izročitev roki pravice v zvezni državi Illinois, kjer mu bodo sodili za umor Tricie Pacaccio iz leta 1993. Kalifornij­ski tožilci so lahko uporabili tudi dokaze iz tega zločina, da bi Gargiula predstavil­i kot serijskega morilca. S. I.

Gargiulo je bil spoznan za krivega umora dveh mladih žensk in poskusa umora tretje.

 ?? FOTO: REUTERS ?? Michael Thomas Gargiulo je za umora dveh žensk in poskus umora tretje dobil smrtno kazen.
FOTO: REUTERS Michael Thomas Gargiulo je za umora dveh žensk in poskus umora tretje dobil smrtno kazen.
 ?? FOTO: FREDERICK M. BROWN/ REUTERS ?? Igralec je nastopil kot priča tožilstva.
FOTO: FREDERICK M. BROWN/ REUTERS Igralec je nastopil kot priča tožilstva.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia