Slovenske Novice

Umrl v nesreči rešilca

Voznik reševalec se je zaletel na nenujni vožnji, umrl je 85-letni sopotnik Reševalcu in sopotniku so ponudili psihološko pomoč zdravstven­ega zaupnika

- M. M.

SLOVENJ GRADEC • V nedeljo ob 22.13 se je na cesti med Slovenj Gradcem in Kotljami, pri naselju Vrhe, zgodila tragedija. Milena Trbulin, tiskovna predstavni­ca Policijske uprave Celje, je pojasnila, da so bili v nesrečo vpleteni 24-letni voznik reševalneg­a vozila ter trije njegovi sopotniki, stari 21, 75 in 85 let, pri čemer je žal slednji, 85-letni sopotnik, utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. »Voznik reševalneg­a vozila je vozil iz smeri Slovenj Gradca proti Kotljam.

Zunaj naselja Sele-Vrhe je v nepregledn­em desnem ovinku izgubil oblast nad vozilom. Vozilo je zdrselo na nasprotno smerno vozišče in trčilo v osebni avto 26-letnega voznika, ki je pravilno pripeljal nasproti. Po trčenju je reševalno vozilo odbilo v levo zunaj vozišča, kjer je najprej trčilo v obcestni robnik in nato v skalo na travniku, kjer se je prevrnilo na bok,« je pojasnila Trbulinova. Tudi 26-letni voznik drugega vozila je bil huje poškodovan. In dodala, da sta si kraj prometne nesreče, v kateri so posredoval­i celjski prometni policisti, ogledali tudi preiskoval­na sodnica in dežurna okrožna državna tožilka.

Take nesreče ne pomnijo Direktoric­a ZRCK Marijana Kašnik nam je povedala, da je za njo neprespana noč, saj tako hude nesreče, s tragičnimi posledicam­i, v katere se je vpletel voznik njihovega reševalneg­a vozila, ne pomnijo. »Našemu reševalcu in sopotniku smo takoj po nesreči ponudili psihološko pomoč zdravstven­ega zaupnika, saj sta bila povsem iz sebe. Vozilo je bilo sicer na nenujni vožnji, saj sta dva starejša pacienta naložila v slovenjgra­ški bolnišnici in ju nameravala odpeljati domov. A žal se je med potjo zgodilo, česar nihče ni mogel predvideti. S svojci sočustvuje­mo in jim izrekamo iskreno sožalje,« je še dejala Kašnikova.

» S svojci sočustvuje­mo in jim izrekamo iskreno sožalje.

 ?? FOTO: ZRCK ?? Huje je bil poškodovan še en voznik.
FOTO: ZRCK Huje je bil poškodovan še en voznik.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia