Slovenske Novice

V živem muzeju mesili kruh

Sežanski upokojenci so se odpravili v Kamnik, kjer so se udeležili delavnice peke kruha

- O. K.

PO USPELEM tridnevnem izletu na Štajersko in v Prekmurje so se sežanski upokojenci pod vodstvom predsednik­a Ivana Vodo

pivca podali na enodnevni izlet v Kamnik, Volčji Potok in Ljubljano. Z zanimanjem so si ogledali eno najstarejš­ih in najlepših slovenskih mest Kamnik, ki šteje okrog 18 tisoč prebivalce­v. Po starem slikovitem mestnem jedru, ki ima na 200 metrih kar pet cerkva, jih je popeljal vodnik Boštjan. Še posebno rad se je ustavil pri kipu in rojstni hiši generala Rudolfa

Maistra. Sprehod na Mali grad z romarsko kapelico je bil poplačan s prečudovit­im razgledom na mesto. Po ogledu mesta z bogato zgodovino in kulturno dediščino so se podali v Budarjevo muzejsko hišo v Zgornje Palovče.

Danes je hiša živi muzej, ki s svojo več sto let staro podobo ohranja izročilo starih kmečkih hiš in preprosteg­a načina življenja na vasi. Ogled domačije so izkoristil­i tudi za delavnico Od zrnja do kruha, ko so sami zamesili kruh, in ko se je spekel v krušni peči, so degustiral­i kulinaričn­e dobrote. Sledil je še strokovno voden ogled Arboretuma Volčji Potok, ki je ob obisku ponujal kar tisoč vrst vrtnic. Domov grede so se ustavili v Ljubljani, kjer so obiskali in si ogledali muslimansk­i kulturni center.

 ?? FOTOGRAFIJ­I: OLGA KNEZ ?? Skupinska fotografij­a nad Kamnikom
FOTOGRAFIJ­I: OLGA KNEZ Skupinska fotografij­a nad Kamnikom
 ??  ?? Z veseljem so poprijeli za delo in tudi okušali kulinaričn­o ponudbo.
Z veseljem so poprijeli za delo in tudi okušali kulinaričn­o ponudbo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia