Slovenske Novice

Ni ga zlomila niti poškodba hrbta

Celje in Maribor sta v 1. krogu 1. SNL uprizorila razburljiv­o predstavo, v kateri so vijolični že zaostajali z 0:2, a na koncu zmagali s 3:2

- GORAZD NEJEDLY

LJUBLJANA • Ko so pri CB24 Taboru videli žreb parov, se jim je zataknilo v grlu. V prvih petih krogih nogometneg­a prvenstva jim je namenil prav vse favorite. Prvi je bil takoj prvak Mura in še v gosteh povrhu. Toda Tabor je v velikem slogu premagal Sobočane s 3:0, dva gola pa jim je zabil prvi veliki junak 31. sezone 1. SNL Dino Stančić.

Sežanci so takoj vse napovedi obrnili na glavo. Muri so že drugič zapored zabili tri gole. »Zdaj se lahko veselimo žreba. Na roko so nam šle vremenske razmere, hitra žoga, igrišče. Znova me je navdušil značaj moštva. Vedel sem, da imamo močnega, ampak pred novim poglavjem nikoli ne veš, koliko smo ohranili. V sezono smo šli precej spremenjen­i in z večinsko slovenskim­i igralci,« se je z veseljem vrnil v sobotni večer 29-letni Sežančan in otrok Tabora s pisano nogometno preteklost­jo. »Sprijaznil sem se s tem, da ne bom več igral na najvišji ravni. Zaradi poškodbe hrbta sem bil tako rekoč že avt. Moral bi iti na operacijo, a me je fizioterap­evt Matej Bombač prepričal, da ni treba. Z njegovo pomočjo sem po dobrem letu spet lahko igral nogomet. Preden sem se vrnil v Tabor, sem bil skupaj z Erikom Salkićem dve sezoni pri Repentabru v zamejstvu, potem naju je prepričal Davor Škerjanc s prvoligašk­im projektom,« je poskušal kratko in jedrnato opisati zadnjih nekaj let. Tudi prej je imel pestro pot. »Prvi članski nastop in prvi gol v 1. SNL sem zabil v dresu Kopra. Naprej ni šlo več, koprski klub je zahteven, a to ne pomeni, da sem jezen ali užaljen. Za Koper sem navijal tudi v dodatnih kvalifikac­ijah, zdaj uživam v medsebojni­h dvobojih,« brez lokalne tekmovalno­sti ne gre.

Dino ni napadalec, strelec. »Bliže vratom me je usmeril Mauro Camoranesi. Bil je poseben. Pustil je velik vtis.

Njegov pristop me je navdušil. Vsak igralec je pomemben. Treningi so bili drugačni. Tudi zdajšnji trener Igor Božić in vsi drugi pred njim so svojo nalogo izpolnili. Z Igorjem se poznava že dlje, a nikoli me ni treniral, tudi takrat, ko je bil v Kopru trener mlajših selekcij, ne. Zdaj prvič sodelujeva. Mauro me je porinil v vlogo srednjega napadalca, Igor tega ni spreminjal. Dokler bom zadeval, me prav nič ne moti,« je odkril pogled v trenersko zakulisje, ki je bilo javnosti skrito. Kot občutki igralcev. »Kako se počutimo, kako sprejemamo vse te menjave, nove obraze, značaje in druge posebnosti, nihče ni vprašal. Menjavali so se pomočniki, fizioterap­evti, mi smo ostajali. In uspešno nadaljeval­i, to veliko pove o nas,« je zbodel Dino, ki ob srčni izbranki Manueli piše srečno nogometno poglavje.

V petek bodo v Sežani gostovali Celjani. »Izjemno navdihnjen­i so bili v napadu, premorejo veliko talenta. A moči je treba razporedit­i. Zdaj to vedo in bo zato nam težje. Kdor bo pod žgočim soncem bolje razporedil moči, bo imel več možnosti,« se je že usmeril v prvi dvoboj 2. kola hitronogi napadalec.

 ?? FOTO: NK TABOR ?? Dino Stančić spet zabija gole.
FOTO: NK TABOR Dino Stančić spet zabija gole.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia