Slovenske Novice

Helen Mirren bo izraelska železna lady

Oskarjevka se bo prelevila v slovito političark­o Golda Meir je bila edina izraelska premierka

-

GOLDA MEIR je bila izraelska železna lady, zato je jasno, da jo lahko upodobi le eno od najbolj zvenečih igralskih imen v filmski industriji. V edino izraelsko premierko in soustanovi­teljico Izraela se bo prelevila Helen Mirren, da bo vlogi kos, seveda ne dvomi nihče.

Vplivne ženske Britanka je že vrhunsko upodobila Elizabeto II. v filmu Kraljica in si z brezhibno igro prigarala oskarja in bafto, nominacijo za najprestiž­nejši kipec ji je prinesla tudi kraljica Charlotte, emmyja in zlati globus pa je prejela za upodobitev Elizabete I. v istoimensk­i seriji; mimogrede, Mirrenova je za zdaj edina, ki se je prelevila v obe Elizabeti. Vladarice in vplivna ženska imena so ji zanesljivo pisani na kožo, zato bo zvezdnica, ki se lahko pohvali tudi z zavidljivo kariero in laskavimi nagradami na gledališki­h odrih, prava izbira za Meirovo, ki je umrla leta 1978, stara 80 let. Odločna političark­a je bila četrta na premierske­m stolčku Izraela in edina ženska na tem položaju, leta 1948 pa je bila sopodpisni­ca deklaracij­e o ustanovitv­i države Izrael, ki so jo takoj potem napadle združene sile Egipta, Sirije, Libanona, Transjorda­nije in Iraka. Meirova je bila tudi prva, ki je prejela izraelski potni list, piše STA.

Pandemija je ne ovira

Film bodo začeli snemati oktobra v Evropi, pričakovan­ega datuma premiere še ni. Režijsko taktirko bo vihtel Guy Nattiv, scenarij je spisal Nicholas Martin,

Trenutno snema dva filma.

v središču pa bodo dramatični dogodki in kontroverz­ne odločitve Golde Meir med jomkipursk­o oziroma oktobrsko arabsko-izraelsko vojno leta 1973. Filmske pravice sta že odkupili produkcijs­ko-distribuci­jski hiši iBleecker Street in ShivHans. Helen Mirren med pandemijo sicer ne počiva, v letošnjem letu je premiero že doživel F9 oziroma deveti del franšize Hitri in drzni, 75-letnica pa trenutno snema vojno dramo, ki bo na sporedu prihodnje leto, in superjunaš­ki film, ki je predviden za leto 2023. Dejavna je tudi na televiziji, sodeluje pri Amazonovi seriji Solos in pa komični seriji, obarvani z divjino, When Nature Calls with Helen Mirren, pod katero se podpisuje televizijs­ka mreža ABC. E. B.

 ?? FOTO: DAVID MCNEW/ REUTERS ?? V bogati karieri se je okitila že s številnimi laskavimi priznanji.
FOTO: DAVID MCNEW/ REUTERS V bogati karieri se je okitila že s številnimi laskavimi priznanji.
 ?? FOTO: TWITTER ?? Bila je ena od soustanovi­teljic izraelske države.
FOTO: TWITTER Bila je ena od soustanovi­teljic izraelske države.
 ?? FOTO: CARLO ALLEGRI/ REUTERS ?? Pripravlje­na je na nov izziv, še na eno mogočno žensko.
FOTO: CARLO ALLEGRI/ REUTERS Pripravlje­na je na nov izziv, še na eno mogočno žensko.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia