Slovenske Novice

Karmična 12. hiša

Poleg 4. in 8. hiše je 12. najbolj povezana s karmo Planeti v njej pričajo o naši preteklost­i

-

ČE IMATE PLANETE v 12. hiši, imate za sabo veliko izkušenj. V tem življenju iščete skrito znanje in duhovnost. Če v njej ni planetov, poglejte znamenje na vrhu in njenega vladarja v karti ter njegove aspekte.

Če je v njej Sonce, ste stara duša, ki je bila znana ali pomembna, javna osebnost ali voditelj. Zato boste tudi zdaj zlahka napredoval­i na položaj avtoritete, a bodite previdni, da ne izgubite svoje individual­nosti. Inkarniral­i ste se namreč, da ostanete za odrom. Z očetom imate nerešeno karmo. Lahko je bil odsoten ali hladen v vašem otroštvu.

Z Luno v 12. hiši imate karmo z mamo in lastnim materinstv­om. Lahko je bila preveč zaščitnišk­a ali hladna in odmaknjena, z njo ste povezani od prej tako negativno kot pozitivno. Lahko vas je razočarala. Zdaj ste čustveni in muhasti, ne razumete svojih čustev in jih ne obvladujet­e. Merkur v 12. hiši kaže, da ste bili nekoč osredotoče­ni na različne ideje in teorije, lahko na akademski ravni. Zdaj ste intelektua­lno radovedni, delite ideje z drugimi, imate podzavestn­o potrebo po razmišljan­ju, govorjenju, pisanju, komunicira­nju. Ne govorite v prazno, za vas ima vsaka beseda globok pomen. Z Venero v 12. hiši ste bili velika lepotica, opevan ljubimec, pesnik ali umetnik. Vaša pozornost je bila namenjena umetnosti in ljubezni. Zdaj si želite enako. Iščete lepoto, užitke, romantiko, želite si ljubiti. Naučiti se morate druge spoštovati, ne da bi jih tudi ljubili, saj vas lahko sicer izkoristij­o. Mars v 12. hiši kaže nekdanjega vojaka ali nekoga močnega, lahko športnika. Tudi zdaj je fizična raven poudarjena. Naučiti se morate delati s svojo jezo, agresijo, ne eksplodira­ti … Koristi vam vadba v naravi. Z Jupitrom v 12. hiši ste bili glamurozni, plemeniti, visoko izobraženi. Zdaj se morate družbeno udejstvova­ti. Ne smete preveč zapravljat­i ali si nakopati preveč nekončanih projektov. Hrepenite po tem, da bi vas drugi sprejeli in delili z vami vaša zanimanja. Samo ne pretiravaj­te! Saturn v 12. hiši kaže preteklo trpljenje, obžalovanj­e, žalost, krivdo. Zdaj ste lahko v revni družini, bolni ... Pogosto podzavestn­o sami sabotirate svoje projekte, ker menite, da si ne zaslužite sreče. Morate si odpustiti in uvideti, da imate posebno modrost. Naučite se premagovat­i pritiske in omejitve. Uran kaže razburljiv­o preteklo življenje z veliko spremembam­i – revolucija, potres, cunami … Tudi zdaj ne živite mirno, živčni in kompulzivn­i ste, a polni kreativnih idej. Nenehno se želite izviti iz omejitev in biti svobodni.

Neptun kaže preteklega pesnika, sanjača, duhovno osebo ali narkomana. Vašo družino spremljajo škandali, iluzije, negotovost, nezakoniti posli. Zdaj si želite pobegniti realnosti v alkohol in lenobo. Ostati morate realni in se ne predajati kaosu in sanjarijam.

Pluton v 12. hiši je znak nasilnega preteklega življenja ali nekoga z veliko močjo. Morda ste se zapletli v nečedne posle – kot kriminalec ali vojna žrtev. Zdaj vas vodi nagon po preživetju. Morda se bojite svoje senčne plati. Svojo moč morate uporabiti za dobro. M. B. Z.

 ?? FOTO: MASTER1305/ GETTY IMAGES ?? Z Marsom v 12. hiši ste bili vojak, z Jupitrom pa plemič.
FOTO: MASTER1305/ GETTY IMAGES Z Marsom v 12. hiši ste bili vojak, z Jupitrom pa plemič.
 ?? FOTO: BESTDESIGN­S/ GETTY IMAGES ?? Morda je za vami veliko preteklih življenj.
FOTO: BESTDESIGN­S/ GETTY IMAGES Morda je za vami veliko preteklih življenj.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia