Slovenske Novice

Poljubil že vse moške soigralce

Daniel Craig si pijačo najraje privošči v gejevskih barih Tam ga niso pretepali pa tudi dekleta je spoznaval

-

NA FILMU že (najmanj) 15 let velja za poosebitev pravega moškega. Možatega, željnega pustolovšč­in, takšnega, ki se mu ženske ne morejo upreti in ki nikoli in nikdar ne zbeži pred pretepom. A to je Daniel Craig pred filmskimi kamerami, pred katerimi se je kar petkrat prelevil v slovitega tajnega vohuna Jamesa Bonda, v resničnost­i pa hollywoods­kemu zvezdniku precej bolj ustreza nekoliko manj z divjim in agresivnim testostero­nom nabito ozračje. »Odkar pomnim, zahajam v gejevske bare,« priznava igralec in dodaja, da mu je všeč tamkajšnje sproščeno ozračje, kjer pomenkovan­je med moškimi skoraj nikoli ne eskalira v pretep. Dodaten bonus pa je bil, vsaj dokler mu srca ni ukradla Rachel Weisz, da so bili odlični kraji za spoznavanj­e deklet. Postavni igralec je bil od nekdaj sproščen s svojo seksualnos­tjo. Nikoli se mu ni zdelo nujno potrjevati svoje moškosti s pretepi, kot se mu ni zdel znak šibkosti in pomanjkanj­a možatosti, če prijatelja objame, celo poljubi. Ko so ga radovedni paparaci pred desetletje­m zalotili v objemu moškega, seveda pred enim od kalifornij­skih gejevskih barov, je ob namigovanj­u, da je prikriti homoseksua­lec, le zdolgočase­no skomignil z rameni. »Prijatelja sva, rada se imava. Z objemi ni nič narobe,« je odvrnil, podobno prostodušn­o pa je tudi priznal, da je verjetno poljubil prav vse moške glavne soigralce. »Nič ne prebije ledu in sprosti ozračja kot cmok na lice.« V luči vsega tega zatorej ni čudno, da se prav nič neudobno ali kot bi tja ne spadal ne počuti v gejevskih barih, kamor je začel zahajati že kot mladec. »Eden od razlogov, da grem na pijačo najraje tja, je, da me tam običajno ne zvlečejo v pretep. In resnično si nisem želel, da bi me ob vsakem večeru, ko grem ven, prebunkajo. To se je v heteroseks­ualnih barih namreč dogajalo precej pogosto. V gejevskih zbirališči­h pa so vsi sproščeni, počutil sem se

Heteroseks­ualnih barov, kjer moški le primerjajo, kateri ima daljšega, sem imel vrh glave.

varnega. Heteroseks­ualnih barov, kjer moški agresivno le primerjajo, kateri ima daljšega, sem imel vrh glave.« Ob tem, da se domov ni želel vračati v modricah, pa je imel še nekoliko prikrit motiv. »Tu sem tudi lahko spoznal dekleta, tudi one gredo namreč rade v gejevske lokale iz podobnega razloga kot jaz – da se ognejo moški napadalnos­ti.« Seveda pa ga slednje ni več zanimalo, ko se je leta 2010 zaljubil v Rachel Weisz in se z njo leto pozneje tudi poročil. T. P.

 ?? FOTO: MARIO ANZUONI/ REUTERS ?? Na snemanju je cmoknil tudi Ramija Maleka, ki se je v zadnjem Jamesu Bondu prelevil v vohunovega nasprotnik­a.
FOTO: MARIO ANZUONI/ REUTERS Na snemanju je cmoknil tudi Ramija Maleka, ki se je v zadnjem Jamesu Bondu prelevil v vohunovega nasprotnik­a.
 ?? FOTO: CARLOS ALVAREZ/ GETTY IMAGES ?? Odkar se je zaljubil v Rachel, po gejevskih barih ne išče več deklet.
FOTO: CARLOS ALVAREZ/ GETTY IMAGES Odkar se je zaljubil v Rachel, po gejevskih barih ne išče več deklet.
 ?? FOTO: OSEBNI ARHIV ?? S svojo seksualnos­tjo je zelo sproščen, ne čuti potrebe, da bi javno potrjeval svojo moškost.
FOTO: OSEBNI ARHIV S svojo seksualnos­tjo je zelo sproščen, ne čuti potrebe, da bi javno potrjeval svojo moškost.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia