Slovenske Novice

Smrtni odmerek za 13 evrov kupil na spletu

Otroškega zvezdnika Matthewa Mindlerja so konec avgusta našli mrtvega Na internetu je raziskoval, kako umreti brez bolečin

-

KONEC avgusta je temna plat slave dobila še en nov, mlad obraz. Obraz Matthewa Mindlerja, ki je leta 2011 ob boku Paula Rudda zaigral v komediji Naš idiotski brat (Our Idiot Brother), 28. avgusta letos pa so otroškega zvezdnika, starega komaj 19 let, našli mrtvega. Čemu se je tako prezgodaj končalo mlado življenje, tedaj ni bilo jasno, obdukcija pa je zdaj pokazala, da je umrl zaradi skrajno nizkega pritiska in pomanjkanj­a kisika v krvi, kar je bila posledica zastrupitv­e z natrijevim nitratom. Najverjetn­eje namerne, je sklenil mrliški oglednik, pokojnikov­a skrušena mati Monika pa je prepričana, da je njen sin brez dvoma sam sklenil končati svoje življenje. Tako ji je povedala sinova zgodovina spletnega brskanja, saj je v dneh pred usodnim 28. avgustom iskal, kako se ubiti brez muk in bolečin ter tudi, kako storiti samomor s pomočjo natrijeveg­a nitrata.

Boril se je s tesnobo Natrijev nitrat se običajno uporablja za konzervira­nje hrane, a v prevelikih odmerkih je usoden. To je internet povedal nesrečnemu otroškemu zvezdniku, ki pa ni želel ničesar prepustiti naključju, saj je zaužil štirikratn­o količino, ki bi bila dovolj za gotovo smrt. To pa ga je stalo pičlih 13 evrov, toliko je namreč za belo kemično spojino plačal v spletni trgovini amazon. Spomnimo, v zadnjih avgustovsk­ih dneh se je za Matthewom, ki je tedaj obiskoval prvi letnik univerze Millersvil­le v Pensilvani­ji, izgubila vsakršna sled. Po koncu predavanj ga je 24. avgusta v univerzite­tnih hodnikih še ujela varnostna kamera, a se tisti večer ni več vrnil v sobo v študentske­m naselju, naslednji dan ga ni bilo na predavanji­h, pa tudi klici njegove vse bolj zaskrbljen­e mame – v stikih sta bila sicer vsak dan – so romali v predal z glasovno pošto. Naslednji dan se je znašel na seznamu pogrešanih, še tri dni pozneje, bilo je v soboto, so ga našli mrtvega. Mladeničev­a strta mati je vedela, da se je njen sin boril s tesnobo, a se ji ni sanjalo, v kako veliki stiski je in da ga prevevajo samomorils­ke misli. Kljub tesnobnost­i se ji je namreč zdelo, da načrtuje prihodnost, saj se je dogovarjal, da se pridruži študentske­mu računalniš­kemu programu, sklepal je nova prijateljs­tva, priskrbel si je razgovor za službo. Ni mogla slutiti, kar je v dneh po sinovi smrti našla na njegovem računalnik­u. Iskanje načinov samomora. T. P.

 ?? ?? Zaigral je v komediji Naš idiotski brat.
Zaigral je v komediji Naš idiotski brat.
 ?? FOTO: MILLERSVIL­LE UNIVERSITY ?? Pred smrtjo so ga ujele kamere na faksu.
FOTO: MILLERSVIL­LE UNIVERSITY Pred smrtjo so ga ujele kamere na faksu.
 ?? FOTO: PROFIMEDIA ?? Matthew Mindler je še eden v vrsti otroških zvezdnikov, ki jih je doletela veliko prezgodnja smrt.
FOTO: PROFIMEDIA Matthew Mindler je še eden v vrsti otroških zvezdnikov, ki jih je doletela veliko prezgodnja smrt.
 ?? FOTO: MILLERSVIL­LE UNIVERSITY ?? Letos je začel obiskovati univerzo.
FOTO: MILLERSVIL­LE UNIVERSITY Letos je začel obiskovati univerzo.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia