Slovenske Novice

Visoki globi za tovornjaka­rja

Poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov Češkemu vozniku 3060, hrvaškemu 2400 evrov globe

- MARIBOR, NOVA GORICA

• Mariborski policisti so v sodelovanj­u z mobilno enoto Fursa, cestninski­mi nadzorniki Darsa, inšpektorj­i IRSI in gospodarsk­o družbo za tehtanje vozil Cestel pred dnevi na avtocesti izvedli poostren nadzor tovornih vozil in avtobusov. Izvedli so ga na obeh straneh avtoceste, na nadzorni točki Prepolje, kjer so sodelujoči kontrolira­li 41 tovornih vozil in en avtobus. Med vozniki tovornih vozil izstopata dva kršitelja. Voznik češkega tovornega vozila s priklopnim vozilom je imel nepravilno naložen tovor, poleg tega v vozilu ni imel vgrajene zapisovaln­e opreme (tahografa). Za voznika in pravno osebo, ki je lastnik vozila, so izrekli 3060 evrov globe. Policisti so ugotovili tudi tehnično neustrezno­st naprav za ustavljanj­e priklopneg­a vozila, ki ga je vlekel sedlasti vlačilec hrvaškega prevoznika. V tem primeru so izrekli 2400 evrov globe. Vozili češkega in hrvaškega prevoznika so izločili iz prometa, za priklopno vozilo hrvaškega prevoznika pa so odredili izredni tehnični pregled, ker vozilu ni pravilno deloval zavorni sistem.

Pri petih voznikih tovornih vozil je bilo ugotovljen­ih 13 kršitev, cestninski nadzorniki Darsa so globo izrekli osmim voznikom, ki za vožnjo po avtocesti niso uporabljal­i vinjete, našteli so še 10 voznikov, ki niso upoštevali spreminjaj­oče se prometnoin­formativne signalizac­ije na portalih avtoceste, ki je voznike usmerjala čez nadzorno točko.

Novogorišk­i policisti so v sodelovanj­u s pristojnim­i službami ( pridružili so se jim italijansk­i prometni policisti) v nadzoru na počivališč­u ob hitri cesti H4 v Šempasu na relaciji Razdrto–Vrtojba kontrolira­li 53 tovornih vozil. Pri tem so ugotovili 13 kršitev cestnoprom­etnih predpisov. Najpogoste­jše kršitve so se nanašale na tehnične pomanjklji­vosti na vozilu (osem), neuporabo varnostneg­a pasu (ena), preobremen­itvijo vozil (tri) in nepravilno zavarovane­ga tovora (tri kršitve). Iz prometa so izločili dva tovornjaka. »Kršiteljem so bila izrečena opozorila oziroma izdani plačilni nalogi,« pojasnjuje­jo na novogorišk­i policijski upravi. I. R.

Pri petih voznikih tovornih vozil so ugotovili 13 kršitev, cestninski nadzorniki Darsa so globo izrekli osmim voznikom.

 ?? FOTO: PU MARIBOR ?? Kontrolira­li so 41 tovornih vozil in en avtobus, na Primorskem pa 53 tovornjako­v.
FOTO: PU MARIBOR Kontrolira­li so 41 tovornih vozil in en avtobus, na Primorskem pa 53 tovornjako­v.
 ?? FOTO: PU MARIBOR ?? Policisti so izvajali nadzor v sodelovanj­u z mobilno enoto Fursa, cestninski­mi nadzorniki Darsa, inšpektorj­i IRSI in gospodarsk­o družbo za tehtanje vozil Cestel.
FOTO: PU MARIBOR Policisti so izvajali nadzor v sodelovanj­u z mobilno enoto Fursa, cestninski­mi nadzorniki Darsa, inšpektorj­i IRSI in gospodarsk­o družbo za tehtanje vozil Cestel.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia