Slovenske Novice

Vodilni Koper le do treh točk v Domžalah

- GORAZD NEJEDLY

Izidi 13. kroga 1. SNL – Mura: Aluminij 3:2 (Chinwendu Nkama 3., avt., Jan Gorenc 73., Samsondin Ouro 83.; Armin Đerlek 28., Rok Kidrič 59.), Maribor: Kalcer Radomlje 1:0 (Marko Alvir 45.), Domžale: Koper 2:3 ( Janez Pišek 12., Dejan Georgijevi­ć 54.; Maks Barišić 25., 30., Bede Osuji 82.), Olimpija – CB24 Tabor (večerna tekma), Celje – Bravo (danes ob 17. uri); vrstni red strelcev: 9 – Maks Barišić (Koper), 6 – Mustafa Nukić (Olimpija), Dino Stančič (CB24 Tabor). Pari 14. kroga: Bravo – Domžale, Aluminij – Celje, Koper – Olimpija (vsi 23. t. m.), CB24 Tabor – Maribor, Kalcer Radomlje – Mura (oba 24. t. m.).

omeniti vidno jezen gostujoči trener Oskar Drobne. »Res je imela Mura terensko premoč, več posesti, nadzirala je igro, toda ko se je tekma lomila, ko smo bili v vodstvu z 2:1, smo zapravili dve imenitni priložnost­i. Zabili smo si avtogol, drugega prejeli iz prekinitve igre, tretjega od daleč. Ne, nič nam ne gre. Za vsako napako smo kaznovani,« se trener Kidričanov ni in ni mogel sprijaznit­i z razpletom, ki ga je s strelom s 25 m po tleh s svojim prvim golom v 1. SNL odločil Samsondin Ouro, reprezenta­nt Toga z nemškim potnim listom.

Zadnji so bili trd oreh Zmagi se ne gleda v zobe, so si bili enotni Mariborčan­i. Zadnje Radomljane so premagali, toda en sam gol najbrž ni tisto, kar so želeli ali pričakoval­i. Prav v zadnjih sekundah prvega polčasa ga je z bližine s strelom na polno pod prečko dosegel Alvir. »Na koncu so pomembne tri točke. Pričakoval­i smo organizira­nega tekmeca, in nismo se zmotili. Radomljani so bili trdi tekmeci, zahtevni,« je ocenil vršilec dolžnosti trenerja Radovan Karanović, ki je v četrti tekmi osvojil še osmo točko in si še popravil delnice za dokončno potrditev za trenerja. Vsaj če gre soditi po odzivih igralcev, ki kažejo palec gor za 'gasilca'. Karanović je izpostavil tudi prvino, ki je povzročala preveč sivih las. »Veliko je bilo predložkov z bokov, toda bili so popolnoma nenatančni,« je bil iskren in nato pojasnil zavoro vijoličneg­a stroja: »Smo v zahtevnem obdobju, igralci so vseskozi pod pritiskom, zato je vsaka tekma tudi breme. Pritisk je čutiti.«

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia