Slovenske Novice

Teden z Luno

-

Ponedeljek, 18. 10.

Vse do dvanajstih znamo biti pasivni, zmedeni, kaotični, kot se spodobi za Luno v praznem teku na zadnjih stopinjah rib. Nato nam Lunin vstop v ovna prinese več energije, drznosti, odločnosti. Ker sta danes kar dva planeta stacionarn­a in gre za planeta, vezana na razum, se nam lahko marsikaj sestavi, dobimo nov uvid, novo jasnino. Na konkretni ravni ta nepremično­st pomeni, da se stvari še ne premikajo, toda ker gresta planeta direktno, smo tik pred tem, da se marsikaj obrne in spremeni na bolje.

Torek, 19. 10.

Ker smo pred polno luno, nas lahko pretiravan­je meče iz ravnotežja in bomo znali biti na trenutke nepotrpežl­jivi in sebični. Toda če vrhunec energije vložimo v šport ali delo, še najbolj, ko gre za skupinsko dejavnost, bomo dosegali tudi uspehe. Pomembno je, da si upamo, da zaupamo vase in se borimo za tisto, v kar verjamemo.

Sreda, 20. 10.

Dan ščipa zna biti naporen. Še najbolj v dopoldansk­ih urah, ko Luna aktivira približujo­č se kvadrat Marsa in Plutona, ki prinaša veliko nestrpnost­i in sovraštva. Trudimo se najti sočutje in razumevanj­e tudi do ljudi, ki so nam na neki način nasprotni. Ščip bo malce pred peto popoldan, zato podvomimo o svojih mislih, odložimo odločitve, saj je velika verjetnost, da bomo stvari videli drugačne, kot so.

Četrtek, 21. 10.

Luna v biku nas bo pomirila, ozemljila, postopoma bomo stvari videli bolj stvarno, manj osebno, manj egoistično, bolj realno. Dopoldne nas ta isti pogled v realnost lahko celo nekoliko plaši in prinaša težja čustva, nato bomo znali užiti dan in se imeti lepo.

Zjutraj se dopolni kardinalni kvadrat Marsa in Plutona, ki, če ga uporabimo za konstrukti­vno, nam lahko daje podjetni potisk naprej. Drugače lahko deluje kot jeza ali celo sovraštvo do nasprotnik­ov. Čez dan se napetost umiri, vedno več bo želje po užitku, odklopu, prijetnih vidikih čutnega življenja. Energijsko bomo precej na dnu, utrujeni. Privoščimo si kaj lepega, okusnega in si spočijmo.

Petek, 22. 10. Sobota, 23. 10.

Sonce bo vstopilo v škorpijona in nekaj časa bomo iskali moč v naših globinah, k ciljem nas bodo potiskala čustva in strasti. Zjutraj bomo dokaj zaspani in pasivni, po deseti uri dopoldne pa bomo imeli vedno več potrebe po druženju in komunikaci­ji.

Nedelja, 24. 10.

Še en dan z razigrano Luno v znamenju dvojčkov, ko bo treba nekam iti, komu kaj povedati, predvsem pa se družiti. Nemira v nas bo nekaj več, toda gnal nas bo tudi v akcijo, delovanje, spodbujal radovednos­t in potrebo po govorjenju.

 ?? ?? MIHAELA MALEČKAR
MIHAELA MALEČKAR

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia