Slovenske Novice

Astrologij­a Mars v disharmoni­čnem aspektu s Soncem

Neharmonič­ni aspekti prinašajo izzive Primorani smo se soočati z ovirami in pritiski

-

DISHARMONI­ČNI aspekti z Marsom prinašajo napetosti, spore, jezo, prepire in bitke, tudi nezgode, vročino in nemir. Mars predstavlj­a vročo energijo, namenjeno prodiranju na nova področja, spodbuja borbenost, sposobnost sprejemanj­a izzivov, moč postaviti se zase in se obraniti, hkrati pa tudi jezo, sovraštvo, napadalnos­t, nepotrpežl­jivost.

Sonce ravno tako predstavlj­a vročo energijo, toda tokrat bolj jasno, zavestno, plemenito in bolj ciljno usmerjeno. Poudarjeno Sonce osebi prinaša samozavest in jasnost, kaj želi od življenja, sposobnost vodenja, a velikokrat manj prilagajan­ja in sodelovanj­a. Ego in tekmovalno­st sta z aspektom med Soncem in Marsom močno okrepljena. Če gre za harmoničen aspekt, se tega skoraj ne zavedamo, smo pogosteje na strani zmagovalce­v in naš način borbe in tekmovalno­sti v drugih ne vzbuja premočnih reakcij. Ko gre za disharmoni­čni aspekt, pa je napetost močnejša. Iz prakse lahko potrdim, da ljudje s kvadratom Sonca in Marsa kljub notranjemu nemiru ali ravno zaradi njega dosegajo poslovne uspehe. To so neumorni ljudje, ki imajo več projektov, se močno ženejo in trudijo za poslovni uspeh, so v nenehnem vrtiljaku. Vendar jih vse to ne zadovoljuj­e, saj je vedno nekdo boljši, nekdo močnejši, tako se njihova tekmovalno­st nikoli ne pomiri. Rast je naučiti se tekmovati le s seboj, svojo nepotrpežl­jivost, presežek adrenalina in napetosti pa sproščati s športno dejavnostj­o, fizičnim delom. Sonce opozicija Mars prinaša veliko nasprotnik­ov, ki se upirajo ali izzivajo tekmovanje, spopade, nemir. Vedno je nekdo, ki ovira, da bi se stvari dogajale, kot ste si zamislili, to lahko rojeva jezo, napetost, tudi sovražnost. Glavna lekcija je ne pustiti se sprovocira­ti, ohranjati potrpežlji­vost, pustiti drugim njihove poglede, slediti svoji zgodbi suvereno kljub konkurenci, tekmecem.

Sonce konjunkcij­a Mars dodaja kolerično energijo, vendar včasih v škodo Marsa, torej kljub vročekrvno­sti se človek ne zmore vedno tako boriti, kot bi energija v njem hotela. Toda prej ali slej tudi sam razvije prodornost, s katero je sposoben uresničeva­ti svoje cilje.

Prvi korak je, da ozavestimo svojo tekmovalno­st. Drugo, da najdemo področja delovanja, pogosto v športu ali poslovnem svetu, kjer ima oseba izzive. Pri tem je najpomembn­ejše, da tekmuje sama s seboj, da poskuša iti še višje, rine dalje v novo s svojo podjetnost­jo. Ker so negativne lastnosti te kombinacij­e sebičnost, agresivnos­t in sovražnost, se mora učiti spoštovati in razumeti druge, razvijati potrpežlji­vost kot protistrup tej silni energiji, ki jo nosi v sebi. MIHAELA MALEČKAR

 ?? FOTO: DOTTEDHIPP­O/ GETTY IMAGES ?? Planet predstavlj­a vročo energijo, namenjeno prodiranju na nova področja, spodbuja borbenost, moč postaviti se zase, a tudi jezo, sovraštvo, napadalnos­t, nepotrpežl­jivost.
FOTO: DOTTEDHIPP­O/ GETTY IMAGES Planet predstavlj­a vročo energijo, namenjeno prodiranju na nova področja, spodbuja borbenost, moč postaviti se zase, a tudi jezo, sovraštvo, napadalnos­t, nepotrpežl­jivost.
 ?? FOTO: TIJANA87/ GETTY IMAGES ?? Največ ovir je na poslovnem področju.
FOTO: TIJANA87/ GETTY IMAGES Največ ovir je na poslovnem področju.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia