Slovenske Novice

Prvi bi prostor za druženje, drugi pa most

Kandidatom­a za župana Novega mesta Srečku Vovku in Gregorju Macedoniju smo pred lokalnimi volitvami zastavili nekaj vprašanj

-

KAJ IMATE v svojem mestu

najraje?

Vovko: Zeleno reko Krko. Macedoni: Vse bolj živahen utrip in dogajanje v mestnem jedru po prenovi Glavnega trga, ki postaja dnevna soba mesta in tudi srečevališ­če številnih, kot tudi poletno senco Župančičev­ega sprehajali­šča, Kettejeveg­a drevoreda in mestnega gozda Portoval, ki po napornih dnevih navdihnejo

s svežino in novimi močmi.

Kaj najbolj pogrešate? Vovko: Prostor za druženje s prijatelji in znanci v večernih urah.

Macedoni: Novo mesto je prometno zelo obremenjen­o, zato trenutno najbolj pogrešamo dva nova mostova, za kar pa že uspešno peljemo izvedbo projektov skupaj z državo.

Kaj bo prva poteza, če boste po 20. novembru izvoljeni za župana? Vovko: Pogovor s celotno občinsko upravo in srečanje z društvi.

Macedoni: Zagotovo se bom najprej zahvalil svoji ekipi in sodelavcem. Ponedeljek po volitvah bo sicer navaden delovni dan, ki se tradiciona­lno začne s kolegijem, verjamem pa, da si bomo ob tem, v luči morebitne nove izvolitve, privoščili malo bolj sproščeno vzdušje. V torek pa me že čaka odhod v Bruselj na tematsko konferenco eno od zasedanj Odbora regij.

Kako ste spoznali ljubezen svojega življenja (če jo imate)?

Vovko: V službi in opravljanj­u prostovolj­nih dejavnosti.

Macedoni: Svojo ženo sem spoznal lepega poletnega večera ob Kolpi.

Kaj ste kot otrok mislili, da boste po poklicu? Vovko: Gradbinec ali arhitekt.

Macedoni: Otroške poklicne želje so po navadi zelo posebne, se oa ne spomnim najbolje, kaj sem si najbolj želel postati, seveda so se mi kot večini otrok zdeli zanimivi gasilci, ki sem jih dobro poznal prek očetovega delovanja. Sem pa kasneje užival v širokem spektru področij na gimnaziji in se med izobraževa­lnimi možnostmi znašel tako na področju družboslov­ja kot elektroteh­nike.

Imate domače ljubljenčk­e?

Vovko: Ne.

Macedoni: Doma imamo psičko Fawny, ki je na dolgoletno željo otrok postala del naše družine v času epidemije koronaviru­sa. S svojo prikupnost­jo je hitro ovrgla vse pomisleke glede odločitve in odgovornos­t imeti hišnega ljubljenčk­a, osvojila naša srca ter postala pomemben del naših družinskih aktivnosti. Prej je bil naš hišni ljubljenče­k muc Nodi.

Kdo je vaš vzornik in zakaj?

Vovko: Moj vzornik je dr.

Marko Godina, mnogo prezgodaj umrli slovenski mikrokirur­g svetovnega slovesa in profesor na medicin

 ?? FOTO: TANJA JAKŠE GAZVODA ?? Trenutni župan Novega mesta Gregor Macedoni
FOTO: TANJA JAKŠE GAZVODA Trenutni župan Novega mesta Gregor Macedoni

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia