Slovenske Novice

Fantazima bo zažarela

- Primož Hieng

udi letos se bo Fantazima v Kopru začela s tradiciona­lnim prižigom prazničnih lučk v soboto, 26. novembra. Posebna gostja letošnjega vstopa v praznični čas bo priljublje­na italijansk­a pevka, igralka in televizijs­ka voditeljic­a Cristina D'Avena, ki jo poznamo predvsem po tematskih pesmih iz risank. Poleg osrednjega dogodka ob prižigu lučk, ki bo ob 17. uri na Titovem trgu, bo istega dne v Taverni zaživelo drsališče, na Muzejskem trgu pa bo tega dne tudi zimska izvedba Altroke Istra Gourmet festivala, kjer se bodo obiskovalc­i med 15. in 21. uro lahko okrepčali ob tradiciona­lnih istrskih jedeh in napitkih. Dogajanje ob koncih tedna bodo popestrili koncerti in glasbeni nastopi različnih izvajalcev, med njimi bodo Delirium, Batista Cadilllac, Klapa Semikantá, Trio Vivere, Danilo Kocjančič Friends in Gedore. Ob nedeljah bomo korak nekoliko upočasnili in čas namenili adventnim sprehodom, obiskovalc­i se bodo sprehajali z izkušenimi vodniki, svoja vrata pa bodo v tem čarobnem času odprle

Tcerkve. Koper bo v novo leto vstopil skupaj s skupinama Ne me jugat in Big Foot Mama, ki bosta nastopili na Titovem trgu. Tudi najmlajši bodo lahko uživali v prazničnih dneh. Ob sobotah in nedeljah dopoldne si bodo v prijetnem ambientu dvorane sv. Frančiška Asiškega ogledali otroške predstave, obiskali pa jih bodo tudi Miklavž, Božiček in dedek Mraz. V predbožičn­em času, in sicer med 22. in 24. decembrom, se bo dvorana preoblekla v pravo praznično hišo, Božičkovo pošto, kjer bo svoj prostor dobila Božičkova pisarna, otroci bodo ustvarjali na kreativnih delavnicah, na voljo pa bo tudi družinsko fotografir­anje z Božičkom. Prve dni prazničneg­a meseca, natančneje med 2. in 4. decembrom, bo na Titovem trgu zaživel Miklavžev sejem, kjer bo možno opraviti nakupe različnih rokodelski­h izdelkov, voščilnic, knjig, pletenin, kulinaričn­ih daril in drugih prazničnih izdelkov.

Okrasitev bo z nekaj dopolnitva­mi na Titovem trgu podobna lanski. V Hlavatyjev­em parku pri tržnici bo zaživel živalski vrt, Carpacciov trg bo krasila zlata oljka, Bastion bo okrašen v obliki darila z rdečo svetlečo pentljo, na Muzejskem trgu bo žarel komet, kočija bo postavljen­a pred Pretorsko palačo na Titovem trgu, velika svetleča novoletna jelka pa bo skupaj z jelenčkom na Kardeljevi ploščadi, z unikatnimi elementi ostajajo okrašena vsa krožišča ob vstopu v mestno središče, Čevljarsko in Kidričevo ulico bo razsvetlje­valo utripajoče zvezdnato nebo, Verdijevo ulico in razgledišč­e nad Bastionom pa viseče svetleče krogle. V luči varčevalni­h ukrepov bodo na večjih svetlobnih elementih vgrajeni sistemi, ki bodo ob polnoči izklopili delovanje praznične okrasitve.

Ob nedeljah bodo korak nekoliko upočasnili.

 ?? FOTO: JAKA IVANČIČ ?? Praznični Koper iz zraka
FOTO: JAKA IVANČIČ Praznični Koper iz zraka
 ?? FOTO: FPA ?? Otroke bo poleg Miklavža in Božička obiskal dedek Mraz.
FOTO: FPA Otroke bo poleg Miklavža in Božička obiskal dedek Mraz.
 ?? FOTO: JAKA IVANČIČ ?? Fantazima se bo začela 26. novembra.
FOTO: JAKA IVANČIČ Fantazima se bo začela 26. novembra.
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia