Slovenske Novice

Zvezdne novice Teden v zvezdah

-

PREHODI planetov v strelca nas vlečejo iz naših globin in vzdigujejo v akcijo, delovanje, potovanje, vznemirlji­vo dogajanje. Toda šele z mlajem v sredo, 23. 11., začenjamo nov ciklus, ki deluje veliko bolj optimistič­no in nas bo pognal naprej v novo, v radost. Vse do takrat lahko še ostaja nekaj postane energije, ki nas vleče nazaj. Od srede pa bo nova spodbudna energija prinesla več možnosti tudi za to, da nekaj na novo začnemo, se potisnemo v akcijo, delovanje.

Vikend zna biti naporen, saj se bo retrogradn­i Mars srečal v kvadratu z Neptunom, a zdi se, da smo ta kvadrat močneje čutili že dan pred vikendom. Lunino potovanje po tehtnici bo kljub pomanjkanj­u energije, lenobnosti omenjenega kvadrata in kakim manj prijetnim novicam z vojnih območij prineslo potrebo po harmoniji, razumevanj­u, sodelovanj­u, bližajoča se konjunkcij­a njene dispozitor­ice Venere z Merkurjem pa družabnost, igrivost, prijetno komunikaci­jo, ustvarjaln­ost, posebno besedno. Teden bo obarval tudi Jupiter s svojo nepremično­stjo. V duhovnem pogledu ali pri iskanju navdiha je nepremičen Jupiter v ribah izjemno darilo. Omogoča izkustva miru, presežnost­i, budi navdih. Ko se bo v četrtek obrnil naprej, bo vsak dan prinašal več upanja in življenjsk­ih priložnost­i.

Do 23. 11. bo manj energije, ker smo pred mlajem, a bomo v tej tišini delovali prijazno, umirjeno, taktno. Pred 23. 11. je prav, da zbiramo ideje za nove projekte, a počakajmo nekaj dni, preden jih začnemo uresničeva­ti. S spodbudnim mlajem prihajajo nove energije, prijetni dnevi, marsikdo bo že v energijah veselega decembra. V vsakem primeru bo za nekaj časa manj malodušja in črnogledos­ti, več optimizma, humorja, vsaj malo bomo pozabili na finančno krizo in se optimistič­no podajali v prihodnost. Naporen mesec je za nami, z veseljem ga bomo spustili s svojih ramen. Jupiter na koncu rib, ki je vladar kar treh planetov, bo omogočal, da bomo lažje spustili, kar je treba, se bolj predali življenju. Ko bo od 24. 11. naprej postopoma dobival hitrost, se bodo naša življenja začela premikati naprej. Vseeno še nismo iz retrogradn­osti Marsa, tako težkih novic in občutka ujetosti v preteklo še ni konec. Kljub vsemu nam bo dana, vsaj kak teden, dva, možnost za bolj vesele zgodbe. Če povzamem: do srede več počivajmo, pijmo, načrtujmo, pripravlja­jmo se na vesel nov začetek, ki ga rojeva dokaj prikupen mlaj. Pozneje pa pojdimo počasi v akcijo in naprej. Saj veste: humor, optimizem, predanost življenju nam bodo pomagali, da bomo lažje ustvarjali nove zgodbe in se povezovali.

 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia