Slovenske Novice

Športne slušalke malce drugače

Philipsove brezžične TAA6066BK uporabljaj­o tehnologij­o kostne prevodnost­i Philipsu je uspelo ojačati reprodukci­jo nizkih tonov, kar je problem pri tovrstnih slušalkah.

- S. I.

Philips je eden izmed tistih proizvajal­cev slušalk, ki uporabljaj­o tehnologij­o kostne prevodnost­i, pri kateri slušalk ne vtaknemo v uho, ampak se zvok prenaša skozi obrazne kosti, se pravi skozi ličnice in čeljust, tako da lahko naša ušesa slišijo, kaj se dogaja v okolici. Slušalke TAA6066BK nataknemo na uhlja, pri čemer »zvočniki«, torej enoti, sedejo pred ušesni kanal in ne vanj, naši možgani pa vibracije pretvorijo v zvok. Sliši se nenavadno, a deluje. Zvok je jasen in čist, edina težava tovrstnih slušalk so slabotni basi. Pri Philipsu so to rešili z dvema načinoma poslušanja: bas in glas. Prvi način precej okrepi nizke tone, a porabi več energije, drugi pa proizvede manj basovski, a bolj jasen zvok ter počasneje prazni baterijo. Ta naj bi zdržala okoli devet ur v glasovnem načinu in kakih pet v basovskem. Če pa vklopimo še tekaški lučki, ki pripomoret­a k temu, da nas v temi prej opazijo, se baterija prazni še hitreje. Ker gre za športne slušalke, so tudi vodoodporn­e po standardu IP67, kar pomeni, da jih ne bo motilo, če nas bo med tekom ali kolesarjen­jem ujel dež, potenje pa jim sploh ne dela težav. Le pokrovček, pod katerim se skriva priključek USB C za polnjenje, moramo dobro zapreti. S pametnim telefonom ali katerim drugim virom glasbe se povežejo prek bluetootha, za uporabo vseh naprednih funkcij pa je treba naložiti še aplikacijo philips headphones. Zanimiva zadevščina, a za pol cene Philipsovi­h slušalk (pri nas stanejo okoli 150 evrov) dobiš v-ušesne slušalke z neprimerno boljšim zvokom in širšo stereo sliko, aktivnim dušenjem hrupa oziroma funkcijo zavedanja zvokov iz okolice. Res pa je, da slušalke, ki si jih zatlačimo v ušesni kanal, marsikomu ne ustrezajo.

 ?? FOTOGRAFIJ­I: STAŠ IVANC ?? Pri tehnologij­i kostne prevodnost­i naši možgani vibracije v ličnicah in čeljusti prevedejo v zvok.
FOTOGRAFIJ­I: STAŠ IVANC Pri tehnologij­i kostne prevodnost­i naši možgani vibracije v ličnicah in čeljusti prevedejo v zvok.
 ?? ?? Baterija v basovskem načinu zdrži kakih pet ur.
Baterija v basovskem načinu zdrži kakih pet ur.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia