Slovenske Novice

Ja in fasal 15 let!

-

lahko Kovačević za to, da je danes živ, čeprav so brazgotine na vratu ostale, zahvali hitri pomoči sosedov pa tudi svoji telesni konstituci­ji in fizični kondiciji. Je namreč nekdanji mladinski državni prvak v bodibildin­gu.

Ostaja v priporu

In zakaj se je Hadžiabdić z nožem lotil Kovačevića, ki obvlada borilne veščine? H kaznivemu dejanju naj bi ga pripeljala njuna nerazrešen­a dolžniško-upniška razmerja. Od Kovačevića naj bi si že večkrat izposodil različne vsote denarja, vračal pa naj bi mu po obrokih. Nazadnje naj bi mu dolgoval okoli 1500 evrov, vračal pa naj bi mu po 350 evrov na mesec. Konec letošnjega januarja, ko je bil spet čas, da poravna obrok, Hadžiabdić denarja ni imel, posojiloda­jalcu pa se je to bal povedati, saj naj bi ta od njega za vsako zamudo terjal dodaten denar oziroma obresti. Kot je povedal v svojem zagovoru, tudi z grožnjami. H Kovačeviću se je zato na dan, ko bi mu moral znova vrniti del dolga, namesto z denarjem odpravil z nožem, ki ga je skril pod jakno. Zavil se je v šal in si nadel masko ter se takšen, skoraj neprepozna­ven, odpravil k njemu. Kovačević mu je odprl vrata v spodnjem perilu, saj ga ni pričakoval, še manj pa je bil pripravlje­n na to, da bo Hadžiabdić v trenutku, ko tega ni pričakoval, iz jakne potegnil 11-centimetrs­ki nož in ga zabodel v predel vratu in ključnice. Poskušal se je braniti, vanj je zagnal likalno desko, a to ni pomagalo. Vedno bolj se mu je umikal in v nekem trenutku stekel na hodnik stanovanjs­kega bloka, tam pa je hrup slišal sosed in na njegovo srečo odprl vrata. Razplet je znan, Kovačevića so odpeljali na celjsko urgenco, Hadžiabdić­a pa so policisti najprej pridržali, po zaslišanju pa je preiskoval­ni sodnik zanj odredil pripor.

Njegov zagovornik Iztok Šubara je sicer poskušal senat prepričati, da je tako ravnal, ker se je oškodovanc­a bal. Ne nazadnje je bil Kovačević že pravnomočn­o obsojen zaradi izsiljevan­ja in oderuštva. »Zato niti ni čudno, da se je o njem v okolju širil slab glas. Obdolženi k njemu ni šel z nožem zato, da bi ga umoril, temveč zato, ker se ga je bal,« je v zaključni besedi v bran svojega klienta dejal zagovornik Šubara. A senat je razsodil, da je Hadžiabdić kriv poskusa umora z namenom, da bi se znebil okoli 1500 evrov dolga. Prisodil mu je 15 let zaporne kazni, kolikor znaša najnižja možna kazen za tovrstno kaznivo dejanje. Hadžiabdić naj bi bil v času poskusa umora zmožen razumeti svoje dejanje, četudi je izvedenka psihiatrič­ne stroke pri njem zaznala dve duševni motnji: eno, ki je posledica zlorabe THC in kokaina, in drugo, bolj kompleksno, mejno osebnostno motnjo s čustveno labilnostj­o in pomanjkanj­em apatije ter občutka za druge ljudi.

Sodba še ni pravnomočn­a, saj je Hadžiabdić­ev zagovornik napovedal pritožbo. Do pravnomočn­osti sodbe njegov klient ostaja v priporu zaradi ponovitven­e nevarnosti. MOJCA MAROT

centimetro­v dolg nož je uporabil.

 ?? FOTO: MOJCA MAROT ?? Admir Hadžiabdić, ki je 28. januarja poskušal umoriti Daliborja Kovačevića, je obsojen na
15 let zapora.
FOTO: MOJCA MAROT Admir Hadžiabdić, ki je 28. januarja poskušal umoriti Daliborja Kovačevića, je obsojen na 15 let zapora.
 ?? FOTO: FACEBOOK ?? Dalibor Kovačević
FOTO: FACEBOOK Dalibor Kovačević
 ?? ?? Da je bilo življenje ogroženo, priča tudi povsem krvavo prizorišče, kamor se je zabodeni zatekel.
Da je bilo življenje ogroženo, priča tudi povsem krvavo prizorišče, kamor se je zabodeni zatekel.
 ?? FOTO: MOJCA MAROT ?? Zagovornik obtoženega Iztok Šubara je poskušal senat prepričati, da je takšna kazen nesprejeml­jiva, na sodbo se bo zato pritožil.
FOTO: MOJCA MAROT Zagovornik obtoženega Iztok Šubara je poskušal senat prepričati, da je takšna kazen nesprejeml­jiva, na sodbo se bo zato pritožil.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia