Slovenske Novice

Sprejeli pripravnik­e in podelili priznanja

V Portorožu je bila 18. viteška slovesnost Združenja slovenskeg­a reda vitezov vin

- • O. B.

PORTOROŽ V najprepozn­avnejšem slovenskem obmorskem mestu je potekala 18. viteška slovesnost Združenja slovenskeg­a reda vitezov vin. Gre za največjo letno viteško srečanje, ki se ga je udeležilo več kot 150 vitezov in vitezinj ter gostov iz vse Slovenije. Po prihodu vitezov v slavnostno dvorano ob zvokih fanfar ter odpeti redovni himni ter pozdravu gostov od voditeljic­e prireditve Ingrid

Mahnič so bili na sporedu nagovori konzula viteškega omizja slovenska Istra in Kras Gašparja Gašparja Mišiča, ambasadorj­a reda prof. dr. Milana Pogačnika ter predstavni­kov občine Piran, lokalnega turistične­ga združenja in hotela gostitelja. Za kulturni program je poskrbel slovenski pevec, pianist in glasbeni pedagog Slavko Ivančič.

Eden osrednjih dogodkov svečanosti je bil gotovo sprejem pripravnik­ov – vitezov, in sicer so jih medse sprejeli kar 12. Po sprejemu novih vitezov je sledilo napredovan­je članov reda po stopinjah. Podelili so listine in pokale zmagovalce­m 18. viteškega turnirja, prejeli so jih: za viteško vino 2022 – penina malvazija, Igor Sanabor, prvak skupine A – penina malvazija, Igor Sanabor, prvak skupine B – penina afrodita, Vina Mijošek, prvak skupine C – semiška penina, penine Simonič, prvak skupine D – penina valentina, Vina Mastnak. Svečanosti je sledil tradiciona­lni viteški obed, ob katerem so vinogradni­ki, ki so prispevali vina, slednja tudi predstavil­i. Vsem njim in tudi vsem sponzorjem, udeležence­m ter hotelskemu osebju se je ob koncu iskreno zahvalil tudi ambasador reda Milan Pogačnik.

 ?? ?? Sklenili so 18. viteško slovesnost.
Sklenili so 18. viteško slovesnost.
 ?? FOTOGRAFIJ­E: OSEBNI ARHIV ?? Dogodka se je udeležilo okoli 150 vitezov in gostov.
FOTOGRAFIJ­E: OSEBNI ARHIV Dogodka se je udeležilo okoli 150 vitezov in gostov.
 ?? ?? Sledil je obed s predstavit­vijo vin.
Sledil je obed s predstavit­vijo vin.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia