Slovenske Novice

Obvladovan­je težavnih situacij

Naučiti se moramo opazovati dogajanje in se ne vpletati vanj Ko situacije ozavestimo, se začenjajo same od sebe razblinjat­i

-

NAUČITI se moramo ozaveščati situacije, ki se nam dogajajo, pravijo guruji. Znati pogledati svoje življenje in ugotoviti, kako delujemo, kaj nas je pripeljalo do določene točke, zakaj nismo srečni … Pri tem si je najteže priznati svoje temne plati in se ne dojemati le kot prijazno in ustrežljiv­o osebo, ampak najti tisto, kar povzroča, da se je situacija sploh manifestir­ala, in je ne jemati kot božje kazni, katere žrtev smo, pravijo.

V tem prelomnem obdobju za človeštvo, ko se hitro vračamo nazaj k sebi, lahko razmeroma brez napora do sebe tudi pridemo – ne z delovanjem, ampak nedelovanj­em, torej s tem, da se ustavimo in samo smo. Ko situacije ozavestimo, se začenjajo same od sebe razblinjat­i, saj smo podprti s tako močno vibracijo, da se transforma­cija zgodi sama. Naučiti se moramo samo opazovati dogajanje in se ne vpletati vanj. Če nas je strah, ta strah samo opazujemo, nismo mi ta strah, ne identifici­ramo se z njim. Vemo, da je to le telesni občutek, tako samo opazujemo, kako se razblinja pred našimi očmi, takoj ko se razblinijo iluzije uma. Prej je bila duhovna rast počasnejša, zdaj pa se ljudje osvobajajo, razsvetlju­jejo. Prepoznajo, kdo so v resnici, torej ne tisto, kar mislijo in so jim povedali, da so. Ker se vedno več ljudi zaveda, je tudi več zdravilcev. V tem obdobju je zato izredno pomembno, da se zavedamo sebe z vso svojo energijo v telesu. Temu se reče, da smo v tem trenutku oz. v stiku s sabo. To nam ne gre, ker smo navajeni razmišljat­i, poveličuje se um, pomembno je imeti čim več nazivov, biti nekdo … Toda ko si v umu, si avtomatičn­o zunaj sebe, nisi zasidran v sebi. Vrniti se k sebi pomeni, da zaprem oči in si rečem: 'Vsa moja energija naj se ta trenutek vrne.' In to začutimo. Um se seveda začne pri prvih poskusih upirati, a če se samo zavedamo teh misli, nas ne ustavijo. Večkrat to ponavljamo, manj moči ima um oz. prepoznamo, kako je nadležen in koliko različnih strahov, preoblek, scenarijev ima. Le od nas pa je vsakokrat odvisno, ali jih bomo zagrabili ali ne. Nekateri sicer niso premaknili popolnoma ničesar pri sebi. Rečejo, da bo že, potem pa jih stisne. Več je smrti, bolezni … Stisne nas tam, kjer imamo veliko nerazčišče­nih stvari, da bi jih ozavestili, kar je pod črto za nas dobro, a lekcije niso prijetne. Pravzaprav smo trpežni – čakamo do konca, da smo stisnjeni ob zid, potem pa rečemo, da ne moremo več. Takrat se zadržana energija sprosti, ko spustimo. Nehamo se braniti, vztrajati, se otepati, šele ko ne moremo več, energija steče. Toda ni nam treba priti do skrajne točke, lahko se odločimo za lažjo pot in stvari prepoznava­mo sproti. M. B. Z.

 ?? FOTO: BOONYACHOA­T/GETTY IMAGES ?? Ko spustimo, ker ne moremo več, se energija sprosti.
FOTO: BOONYACHOA­T/GETTY IMAGES Ko spustimo, ker ne moremo več, se energija sprosti.
 ?? FOTO: GLOBALMOME­NTS/GETTY IMAGES ?? Stisne nas tam, kjer imamo veliko nerazčišče­nih stvari, da bi jih ozavestili, kar je za nas dobro, a lekcije niso prijetne.
FOTO: GLOBALMOME­NTS/GETTY IMAGES Stisne nas tam, kjer imamo veliko nerazčišče­nih stvari, da bi jih ozavestili, kar je za nas dobro, a lekcije niso prijetne.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia