Slovenske Novice

Vsestransk­a darila

Lepo jih je prejeti, še lepše komu podariti in izkazati pozornost, ljubezen

- Danica Lovenjak

Romantične bele snežinke, melodije božičnih pesmi in vonj domačih piškotov ... prazniki so pred vrati in z njimi vred tudi darila. Ta so vsekakor odlična priložnost, da osebam, ki jih imamo radi, to pokažemo še drugače. Z njimi lahko resda izkažemo ljubezen, a moramo izbrati takšno, ki bo tudi uporabno. Zato je lahko kljub dobremu namenu nakupovanj­e daril za marsikoga kaotično in stresno. Da bi vam olajšali letošnjo izbiro in prihranili čas, smo za vas poiskali pet idej za najlepša darila, s katerimi boste vsekakor narisali široke nasmehe. Naj vas naša izbira navdihne za pravo darilo za svoje ljubljene ali za prijatelje.

Božična pižama za doma

Največji trend so oblačila za prosti čas in mednje spada tudi pižama, ki ni namenjena le spanju, temveč razvajanju v udobju doma. Zimski večeri so idealni za poležavanj­e v najljubši pižami. Pravzaprav jo lahko nosite ves dan in praznični čas preživite v resničnem udobju. Poleg udobja vam bodo pričarala občutek veselja, upanja in povrhu še žar ljubezni, prikupne, kot so, bodo v vas vzbudile vse praznične občutke. Privoščite sebi in svojim dragim čudovite praznike, preživete v najljubši pižami.

Razkošje za stopala

Po napornem delovniku so copati prvi, ki jih zagledate in obujete, ko pridete domov. Zato je pomembno izbrati take, ki vas bodo pozimi greli, poleti pa hladili. Ker smo ženske rade urejene tudi v objemu svojega doma, je še kako pomembno, kakšni so. Najboljši so iz naravnih materialov, saj tovrstna vlakna bolje dihajo kot sintetična, ker naravno odvajajo vlago in uravnavajo temperatur­o stopal. Nas so prepričali hišni copati Scuff Sis iz družine Ugg. Gre za prenovljen­o silhueto njihovih znamenitih copatov Scuffette: ima puhast rob iz razkošnega ovčjega krzna Esperanza, z luksuzno podlogo iz ovčjega krzna ponudi prepoznavn­o mehkobo. Za tovrstno darilo vam bodo hvaležna predvsem stopala.

Darilo z dvojno srečo

Tako kot so za setev, rast, cvetenje in žetev potrebni štirje letni časi, je tudi za razkrivanj­e čudes narave in ustvarjanj­e čarobnih daril potrebno leto dni skrbnih priprav. L'Occitane v prazničnem času ponosno razkriva čudesa narave, ujeta v mikavne darilne škatle, ki vsakomur narišejo širok nasmeh na usta. Ko se odločite za darilo iz L'Occitana, osrečite dvakrat – sebi ljubo osebo, obenem pa tudi naravo, saj so vsi izdelki in darilna embalaža ustvarjeni s spoštovanj­em do okolja. Tovrstna darila ustvarjajo spomine, ki so kot drobne zgodbe in vas lahko popeljejo, kamor koli si želite.

Kašmir za toplino

To zimo se ogrejte z elegantnim­i in brezčasnim­i inbloom puloverčki iz kašmirja. Oblikovala jih je Maja Fučak, njihov dizajn pa je večen in preprost za kombiniran­je. Volna iz kašmirja so vlakna iz kašmirske koze, kar pomeni, da je tekstil iz popolnoma naravnega materiala. Že ob dotiku oblačila boste ugotovili, zakaj je ta material tako prestižen. Preja je zelo fina in mehka ter tudi topla; več slojev preje ko ima oblačilo, toplejše je. Kašmir greje bolj kot volna enake debeline. Zaradi izjemno fine preje oblačilo na koži ne praska in pika, kot se to običajno zgodi z volno. Kašmirjev pulover je vsekakor naložba, ker je nosljiv vrsto let, in tudi krasno darilo.

Pričarajte praznične dišave

Vsekakor čarobne dišave najbolje opišejo praznične dni in te najdemo pri Yankee Candle. S snowflake kisses ujemite ledeni poljub snežinke s pudrastimi notami vijolice, vrtnice in belega mošusa. Zazrite se v zvezdnato nočno nebo ob winter night stars, ko se na hladnem vetriču vrtinčijo note vrtnice, jantarja in mošusa. Uživajte ob vonju domačih piškotov iz poprove mete, ki ga pričara pepermint pinwheels. Prepustite se popolnemu prazničnem­u vzdušju z vonjem torte, obložene s prazničnim sadjem in posute s sladkorjem v prahu, s spun sugar flurries. Ali pa vstopite v idiličen zimski svet, odišavljen z notami ledene mete, evkaliptus­a in cedrovine, ob snow globe wonderland. Te praznične dišave ustvarijo občutenje in so zato čudovito darilo.

 ?? FOTO: INBLOOM.SI ??
FOTO: INBLOOM.SI
 ?? FOTO: LOGOS-TREND.SI ??
FOTO: LOGOS-TREND.SI
 ?? FOTO: LOCCITANE.SI ??
FOTO: LOCCITANE.SI
 ?? FOTO: INTIMISSIM­I.COM ??
FOTO: INTIMISSIM­I.COM
 ?? FOTO: YANKEECAND­LE.SI ??
FOTO: YANKEECAND­LE.SI

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia