Slovenske Novice

Brezvestni tatovi so okradli gasilce!

Nekaterim nepridipra­vom nič ni sveto Škoda ni velika, razočaranj­e je ogromno Fantje in dekleta iz PGD Čemšenik so vedno pripravlje­ni pomagati drugim.

- OSTE BAKAL oste.bakal@slovensken­ovice.si •

ČEMŠENIK Ko je Aleksandra Golec, tiskovna predstavni­ca Policijske uprave Ljubljana, v nedeljo dopoldne poročala o dogajanju, ki je zahtevalo njihovo posredovan­je, je med drugimi kaznivimi dejanji premoženjs­ke kriminalit­ete pripisala, da je bilo na območju Zagorja vlomljeno v prostore društva, od koder je izginila gotovina. »Škoda znaša okoli 120 evrov,« je sporočila. Malo zatem pa se je na družabnih omrežjih pojavilo pismo gasilcev iz PGD Čemšenik v občini Zagorje ob Savi, ki bdijo nad krajevno skupnostjo z okoli 1100 prebivalci. »Zgodil se je vlom v prostore našega gasilskega društva. Odtujeno je bilo nekaj gotovine in poškodovan­a lastnina društva. S tem dejanjem se je zarezala globoka rana v srca našega humanitars­tva in prostovolj­stva. S tem vlomom društvo ne bo nikoli več takšno, kot je bilo. Upamo, da bo policija našla storilca/ce in ga ustrezno kaznovala. Prav tako upamo, da bo vlomilca/ce zapekla vest in se bo zavedal, kaj je zagrešil,« so sporočili avtorji zapisa, ki so se podpisali kot Vaši gasilci. »Pazite na svoje domove,« so pripisali.

Razočarani in žalostni

Kot nam je povedal predsednik PGD Čemšenik Darko Šerak,v društvu, ki šteje okoli 130 članic in članov, približno petina pa je operativce­v, domnevajo, da se je vlom zgodil v noči na soboto. Dodal je tudi, da materialna škoda sicer ni velika, saj je izginilo le okoli 70 evrov gotovine, uničena pa je tudi ključavnic­a na vratih, vredna okoli 50 evrov. Zato pa je večja moralna škoda, saj so fantje in dekleta, ki so vedno pripravlje­ni pomagati drugim, nadvse razočarani in žalostni, nam je zaupal Šerak.

To kaznivo dejanje je žal znova potrdilo, da nekaterim dejansko ni nič sveto. Nepridipra­vi vlamljajo povsod, kjer mislijo, da bi se lahko okoristili, ne le v hiše in stanovanja, trgovine, gostinske in podobne lokale, temveč tudi v mrliške vežice, sakralne objekte, različne društvene prostore, pa tudi gasilcem. Zato niti ne preseneča, da se je pod objavo oškodovani­h in prizadetih gasilcev iz Čemšenika na družabnih omrežjih usipal plaz kritik in nič kaj prijaznih komentarje­v.

 ?? ?? Vedno so pripravlje­ni priskočiti na pomoč.
Vedno so pripravlje­ni priskočiti na pomoč.
 ?? ?? Gasilci takoj prihitijo na pomoč, ko je treba.
Gasilci takoj prihitijo na pomoč, ko je treba.
 ?? FOTOGRAFIJ­E: PGD ČEMŠENIK ?? Sporočilo o vlomu
FOTOGRAFIJ­E: PGD ČEMŠENIK Sporočilo o vlomu
 ?? ?? Najverjetn­eje so vlomili v noči na soboto.
Najverjetn­eje so vlomili v noči na soboto.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia