Slovenske Novice

Ponosni na svoja kikboksarj­a

Luka Krel je evropski prvak v kikboksu, Staša Lipnik zasedla tretje mesto

- • O. B.

VELENJE Velenjska podžupanja Aleksandra Vasiljević je s sodelavci pripravila sprejem za evropskega prvaka v kikboksu Luko Krela, tretjeuvrš­čeno Stašo Lipnik in predsednik­a Taekwon-do & Kickboks kluba Skala Velenje Petra Landekerja, ki je hkrati tudi trener slovenske reprezenta­nce. Kikboksarj­a sta konec novembra na evropskem prvenstvu v Turčiji dosegla odličen rezultat. 22-letni Krel je v lahkem kontaktu postal evropski prvak, 29-letna Lipnikova, ki se sprejema zaradi bolezni žal ni mogla udeležiti, pa je prav tako v lahkem kontaktu zasedla tretje mesto.

Prispevek k prepoznavn­osti

Podžupanja je vsem zbranim čestitala za izjemne športne dosežke in se zahvalila za prispevek k prepoznavn­osti Velenja v svetu športa. »Velenje je mesto športa in na naše športnike smo izjemno ponosni,« je na sprejemu poudaril predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik in spomnil, da je ravno izjemna podpora lokalne skupnosti, ki so je deležni, dober obet za vzgojo mladih generacij športnikov. Omenjena velenjska kikboksarj­a, člana Taekwon-do & Kickboks kluba Skala Velenje, sta konec novembra blestela na evropskem prvenstvu združenja WAKO v Antalyi v Turčiji, kjer je moči med seboj merilo kar 864 tekmovalk in tekmovalce­v iz 39 držav. Pod vodstvom predsednik­a krovne zveze Vladimirja Sitarja, selektorja Bojana Korošca ter trenerjev Sanela Ljutića, Srečka Rozmana, Andreja Sandeta, Uroša Bernarda in Landekerja so slovenski borci skupaj osvojili kar 17 kolajn, od tega šest zlatih, pet srebrnih in šest bronastih. Kikboks disciplina je na prelomni točki, saj obstaja veliko priložnost­i, da ga pristojni prvič uvrstijo v spored olimpijski­h iger leta 2028 v Los Angelesu. MOJCA MAROT svojo vlogo pri krepitvi solidarnos­ti. Da moramo za svetlejšo prihodnost delovati skupaj in zdaj, je ob srečanju z nevladnimi organizaci­jami opozorila tudi ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik ter poudarila, da so »nevladne organizaci­je glas ranljivih in šibkih. Vsak nov dan s prostovolj­stvom prinaša priložnost, da sprožimo spremembe v skupnosti, v kateri živimo.«

V letu 2023 bo ministrstv­o začelo pripravo strategije razvoja prostovolj­stva do leta 2028, proces bo vključeval najširši krog deležnikov, so zapisali na spletni strani ministrstv­a. Za svetlejšo prihodnost planeta moramo namreč delovati skupaj in zdaj, pa menijo na Slovenski filantropi­ji. Zaradi prispevka prostovolj­stva je svet boljši kraj za življenje za vse, je spomnil izvršni direktor Slovenske filantropi­je Franci Zlatar. Po njegovih besedah nas podnebne spremembe, pandemija covida-19, migracije in naraščajoč­e neenakosti vse pozivajo, da moramo sodelovati pri razvijanju rešitev za skupne razvojne izzive in skupno dobro. Vse je zato povabil, naj stopijo v vrste prostovolj­cev.

Kot so še zapisali v obrazložit­vi priznanja, je Ketiševa oseba, ki ji prostovolj­stvo ne pomeni obveznosti, ampak način življenja.

 ?? ?? Sprejem najboljših
Sprejem najboljših
 ?? FOTOGRAFIJ­I: MO VELENJE ?? Velenjska podžupanja Aleksandra Vasiljević čestita Luki Krelu.
FOTOGRAFIJ­I: MO VELENJE Velenjska podžupanja Aleksandra Vasiljević čestita Luki Krelu.
 ?? FOTOGRAFIJ­I: OSTE BAKAL ?? Liljana Ketiš z odhajajoči­m županom Rojkom
FOTOGRAFIJ­I: OSTE BAKAL Liljana Ketiš z odhajajoči­m županom Rojkom

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia