Slovenske Novice

Šefici pištola na čelo

Neznanec je včeraj dopoldne, na dan izplačila pokojnin, oropal pošto v Lendavi

- OSTE BAKAL oste.bakal@slovensken­ovice.si •

LENDAVA Pravi hollywoods­ki triler se je včeraj dopoldne odvijal v Lendavi. Okoli 10.20 je namreč neznani moški oropal poslovalni­co Pošte Slovenija (9220) na Trgu ljudske pravice 7. Po naših neuradnih, a zanesljivi­h podatkih se je v stavbi dogajalo tisto, kar smo običajno gledali v najbolj divjih ameriških filmih. Neznanec naj bi namreč od strank zahteval, naj se uležejo na tla, ter eni izmed zaposlenih, po naših podatkih vodji poštne izpostave, prislonil orožje na glavo oziroma čelo in jo prisilil, da izroči denar iz blagajne in, neuradno, odpre tudi trezor. Na pošti so včeraj vsekakor imeli več denarja kot običajno, saj je bil dan za izplačilo pokojnin.

Ko je ropar dobil denar, naj bi zbežal neznano kam. Policisti in kriminalis­ti so bili še dolgo v akciji, zaprli so večino ulic v Lendavi in si pri iskanju storilca pomagali tudi s službenimi psi in helikopter­jem, ki je prečesaval območje. A se jim je ropar, ki naj bi se po neuradnih podatkih na dejanje dobro pripravil in se skril v bližnji zapuščeni stavbi, očitno izmuznil in izginil kot kafra.

Iščejo očividce

Kot so pojasnili na Policijski upravi Murska Sobota, je bil ob 10.19. tamkajšnji operativno­komunikaci­jski center (OKC) obveščen o oboroženem ropu pošte. »Po prvih ugotovitva­h je neznani moški, oblečen v temnejša oblačila in s kapuco na glavi, oborožen s pištolo vstopil v prostore pošte v Lendavi in od zaposlene delavke zahteval denar,« je sporočil Danilo Kavaš, vodja izmene OKC. Potrdil je, da je ropar zahtevo podkrepil s pištolo in po tem, ko je dobil denar, prostore pošte zapustil. »Naprošamo vse očividce ali vse, ki bi kakor koli lahko pripomogli pri izsleditvi storilca, da svoje informacij­e sporočijo na telefonsko številko 113, najbližjo policijsko postajo ali anonimni telefon policije 080 1200,« je dodal. Več informacij bodo sporočili po ogledu.

Policisti so zaprli večino ulic in si pri iskanju storilca pomagali s službenimi psi in helikopter­jem.

Ð

 ?? FOTOGRAFIJ­I: OSTE BAKAL ?? Zavarovali so širše območje.
FOTOGRAFIJ­I: OSTE BAKAL Zavarovali so širše območje.
 ?? ?? Izmuznil se jim je.
Izmuznil se jim je.
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia