Slovenske Novice

Rogaška skočila pred Radomlje

-

ko smo igrali dobro. To je ugoden rezultat in obetavna spodbuda za naprej,« je osvojitev velike točke pospremil trener Mure Tonči Žlogar.

Na areni Z'dežele kot v Stožicah

Razplet in scenarij bitke v Celju sta bila na las podobna derbiju prejšnjega kroga v Stožicah. Gostitelji so imeli po golu svojega najboljšeg­a strelca Aljoše Matka v 49. minuti v žepu tri točke, a osvojili so le eno, saj je Sven Šoštarič Karić v 84. minuti z glavo matiral enega od najboljših posameznik­ov 114. štajerskeg­a derbija v samostojni Sloveniji, domačega vratarja Matjaža Rozmana. Celjani so znova izgubili dve pomembni točki v bitki za prvaka. Ali pa osvojili eno pomembno, tako kot so jo v Stožicah. Štoper Šoštarič Karić je na Areni Z'dežele zadel v isti minuti kot Marcel Ratnik v

Izidi 25. kroga 1. SNL (od 36): Celje – Maribor 1:1 (3600; Matko 49.; Šoštarič Karić 84.), Mura – Olimpija 1:1 (1800; Čakš 2.; Lusickas 50.), Bravo – Aluminij 0:0 (800), Rogaška – Radomlje 1:0 (500; Korošec 45.), Domžale – Koper večerna tekma; najboljši strelci: 11 – Jakupović (Maribor); 10 – Rui Pedro (Olimpija); 9 – Poplatnik (Bravo); 9 – Matko (Celje), Soudani (Maribor); podajalci: 10 – Kavčič (Bravo Kostel); 9 – Karničnik (Celje); 6 – Jorge Silva (Olimpija); 5 – Jovanović (Aluminij); pari prihodnjeg­a kola, sreda: Mura – Bravo (14.45), Aluminij – Rogaška (16.45), Radomlje – Domžale (18.45); četrtek: Koper – Celje (16.45); 17. april: Olimpija – Maribor.

Ljubljani in po akciji iz prekinitve. »Če se nekaj ponavlja, potem nekaj ni v redu,« se je celjski trener Damir Krznar težko izognil drugemu zaporednem­u obrambnemu spodrsljaj­u v končnici tekme in dodal, da je bila igra boljša kot proti Olimpiji. Celjani bi lahko v obeh derbijih docela zapeljali šampionsko bitko na svoj mlin, a vse kaže, da so si izbrali bolj zapleteno pot do naslova, predvsem zaradi lastnih napak. Iz njihovega zornega kota je lahko ocena dveh derbijev tudi ta, da jih tekmeci niso premagali. In ko gre za derbije, je najpomembn­ejše, da ne izgubljaš točk proti neposredni­m rivalom. Nogometaši Celja – v četrtek jih čaka težko gostovanje na Bonifiki, potem pa imajo razpored za nabiranje točk, medtem ko se bodo drugi še tolkli med seboj – s tekmeci iz zgornjega dela lestvice niso izgubili in še vedno držijo vajeti v svojih rokah. Če ne bodo izgubljali točk proti slabšim, bodo še vedno daleč spredaj. Moteča je le njihova podoba na igrišču, saj ne ustreza kakovosti in potencialu moštva. Celjani so bili zahvaljujo­č vijoličnem­u mojstru Josipu Iličiću igralno slabši od znova všečnih in tudi tekmovalni­h Mariborčan­ov.

»Prišli smo po zmago, a je izid realen. Bili smo bliže zmagi, Rozman je preprečil poraz Celjanov,« je ocenil mariborski trener Ante Šimundža. Mariborčan­i so se zelo solidno odzvali po pokalnem šoku. Končali so niz treh porazov v štajerskih derbijih in potrdili, da ima Šimundževa prenova rep in glavo.

sta Celje in Maribor dosegla v 114 štajerskih derbijih.

Ko ni vedel, kaj bi, je ustrelil in zadel

Celjani ali Krznar pa imajo težavo. Ali so v slabši formi ali ne verjamejo v svoje sposobnost­i, morda pa so kupili kar dva, tri mačke v žaklju: vseskozi poškodovan­ega

 ?? FOTO: VORANC VOGEL ?? Najboljši celjski strelec Aljoša Matko je mojstrsko zabil svoj deveti gol v sezoni.
FOTO: VORANC VOGEL Najboljši celjski strelec Aljoša Matko je mojstrsko zabil svoj deveti gol v sezoni.
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia