Slovenske Novice

Slovenci popravljaj­o vtis z Ronaldom

Slovenska nogometna reprezenta­nca le še o torkovem spektaklu v Stožicah V Ljubljano ne bo nekaterih znanih asov, prvo ime bo Cristiano Ronaldo

- BRDO PRI KRANJU •

Slovenska nogometna reprezenta­nca je preusmeril­a misli na torkov (20.45) spektakel s Portugalsk­o v razprodani­h Stožicah. Drugega fantom ne preostane, v pripravlja­lni tekmi z eno od najboljših reprezenta­nc na svetu bodo poskušali popraviti slab vtis s četrtkoveg­a obiska Malte (2:2; Andraž Šporar, Benjamin Šeško). Cristiano Ronaldo bo iz njih iztisnil več energije kot malteški avtsajderj­i, ki so bili predvčeraj­šnjim v Ta' Qaliju celo blizu senzacije.

Če je 20. novembra s Kazahstano­m pospremilo podvig

Slovenije dobrih 16.000 navijačev v natrpanih Stožicah, si je tekmo na tribunah nacionalne­ga stadiona v Ta' Qaliju ogledala le desetina te mase, med njimi je bilo tudi nekaj slovenskih turistov. Morda je tudi tišina na praznem betonskem mastodontu na Malti opravila svoje. To je bila namreč tekma brez nogometneg­a vzdušja na tribunah, v takšnem položaju se je bilo treba zbrati, igrati profesiona­lno in odmisliti ta učinek, torej obratno kot na junijskem euru, ko bodo stadioni v Stuttgartu, Münchnu in Kölnu pokali po šivih na tekmah z Dansko, Srbijo in Anglijo.

To Slovencem ni uspevalo, selektor Matjaž Kek na tribuni in njegov pomočnik Boštjan Cesar ob igrišču sta videla anemično igro premešane enajsteric­e, ki je pod črto Maltežanom dovolila preveč. Slovenci so kljub temu prevzeli navidezno pobudo, statističn­o so prevladova­li, toda igrali so premalo konkretno, povečini jim je pred kazenskim prostorom gostitelje­v zmanjkala t. i. zadnja podaja.

Boli glava

Oba gola gostov sta bila posledica individual­ne (ne) kakovosti – v prvem polčasu je Andraž Šporar spretno unovčil darilo domačega vratarja, ki je napačno oddal žogo, v drugem polčasu pa je Benjamin Šeško razkril svoj potencial – ko je potegnil, mu čuvaja nista mogla slediti, nato je z natančnim strelom z 20 metrov zabil gol ob desni vratnici vratarja Henryja Bonella. Čudovita akcija je dvignila s klopi tudi Jana Oblaka, ki je branil le v prvem polčasu in ostal nepremagan, Vid Belec je klonil dvakrat. Portugalci imajo slajše »skrbi« od Slovencev. Njihov selektor Roberto Martinez si je na Švedskem privoščil nastop

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia