Slovenske Novice

Državni prvak po lovu po

Slab spomin policistov na sojenju pomočniku komandirja Boštjanu Šafariču očitajo zlorabe med pregonom 15-letnika

- •

KOPER Bilo je 7. maja, ko je 15-letnega Adriana Nusdorferj­a zaradi prehitre vožnje s skuterjem piaggio zip v neoznačene­m policijske­m avtomobilu lovil kriminalis­t v civilu Boštjan Šafarič s Policijske postaje Piran. Lov na fanta se je začel v Luciji, potem ko se nekdanji mladinski državni prvak v veslanju iz strahu, da mu bodo predelan moped zasegli, saj je namesto dovoljenih 25 km/h razvil večjo hitrost, ni ustavil. Štiriinšti­ridesetlet­ni Šafarič naj bi ga med drugim poskusil ustaviti tako, da se je med lovom z vozilom bočno zaletel vanj. Adrianu se je uspelo obdržati na skuterju, a takrat se je policista, ki se je po Adrianovem mnenju vanj namerno zaletel, zares ustrašil in je zaradi tega bežal še naprej.

Lov se je končal pred kamnitim predorom, ki povezuje

Portorož in Strunjan, in sicer potem ko je najstnik, ki je na izhodu iz tunela videl druga dva policista, obrnil in zapeljal nazaj v smer, iz katere je prišel.

Nato se je ustavil, stopil s skuterja, potem pa na poziv Šafariča, ki je medtem že prispel do vhoda v predor, legel na tla. Ni več bežal, ni se upiral. Tedaj naj bi ga Šafarič na tleh ležečega natepel s teleskopsk­o palico.

»Ves se je tresel, ko sem prišla ponj, zelo ga je bilo strah,« je dejala njegova babica, 69-letna Luciana Štefanec, ki je po incidentu prišla po vnuka na policijsko postajo. »Policist ga je tepel, ko je ležal na tleh, po ledvenem delu in na nogi je imel potem modre klobase,« je povedala o poškodbah, pa tudi to, da vnuk nikoli več ni bil isti.

»Zaprl se je vase,« je gospa Štefančeva omenila še posledice dogodka, zaradi katerega se na koprskem okrajnem

»

 ?? FOTO: ZM05GAMER/WIKIPEDIA ?? Prijeli so ga pred predorom, ki povezuje Portorož in Strunjan.
FOTO: ZM05GAMER/WIKIPEDIA Prijeli so ga pred predorom, ki povezuje Portorož in Strunjan.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? FOTO: ŠPORTNI IN MLADINSKI CENTER PIRAN ?? Adriana Nusdorferj­a je kriminalis­tovo ravnanje zelo prizadelo, odškodnine pa naj ne bi zahteval.
FOTO: ŠPORTNI IN MLADINSKI CENTER PIRAN Adriana Nusdorferj­a je kriminalis­tovo ravnanje zelo prizadelo, odškodnine pa naj ne bi zahteval.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia