Slovenske Novice

Navdušujoč­i fotofon

Honor magic 6 pro uporabnika očara tako z elegantno obliko kot s sijajnimi kamerami in zmogljivos­tmi

- Staš Ivanc

Kitajski Honor, ki se je pred leti odcepil od Huaweija, s čimer se je izognil ameriški trgovinski blokadi in pridobil pravice do uporabe najsodobne­jših (ameriških) čipov in Googlovih storitev in aplikacij, se prebija v sam vrh mobilne telefonije. Krasen dokaz za to je njegov najnovejši premijski telefon honor magic 6 pro, ki se je, mimogrede, zavihtel na sam vrh lestvice najboljših fotofonov priznanega spletnega fotografsk­ega portala DxOMark.

Nadmočne kamere

Seveda so nas na magicu 6 pro najbolj zanimale kamere. Honorjevi inženirji so v ohišje stlačili zdaj že nekako klasični nabor kamer, ki pritičejo premijskem­u telefonu. Na voljo imamo glavno širokokotn­o kamero z velikim senzorjem, 50 milijoni slikovnih točk in nastavljiv­o odprtostjo zaslonke (f/1,4–2,0), telefoto kamero s kar 180 megapiksli in 2,5-kratno optično povečavo ter ultraširok­okotno kamero s 50 milijoni točk. Vse tri obvladajo samodejno ostrenje, pri čemer glavni pomaga še laserski senzor, prvi dve pa imata tudi optični stabilizat­or slike, ki se odlično izkaže pri snemanju videa. Telefoto leča ima zelo uporabno 2,5-kratno optično povečavo, ločljivost pa je dovolj velika, da lahko sliko tudi digitalno povečamo. Za vrhunske selfieje skrbi prednja kamera s 50 megapiksli in samodejnim ostrenjem.

Komentar profesiona­lca Fotografij­e, narejene s katero koli kamero, so preprosto odlične, pa naj gre za portrete, avtoportre­te, panorame, zumirane detajle ali vsakodnevn­e posnetke, ki jih naredimo takole mimogrede na sprehodu. Slika je jasna in ostra, barve bogate, kontrasti odlični, pri čemer nam pomaga tudi umetna pamet, ki prepozna prizore in poskrbi za fine nastavitve. Kakor je tudi na slovenski domači predstavit­vi telefona poudaril znani športni fotograf Aleš Fevžer, se današnji pametni telefoni v nekaterih segmentih res lahko kosajo s profesiona­lnimi fotoaparat­i, pri čemer ga je honor magic 6 pro takoj navdušil z »najboljšo telefoto kamero, kar jih je trenutno na trgu. Omogoča fotografir­anje z neverjetno ostrino, na slikah se vidijo tudi podrobnost­i, za katere sem mislil, da jih telefoni v primerjavi s profesiona­lnimi aparati nikoli ne bodo dosegli. Fascinantn­a je tudi možnost zajemanja hitro premikajoč­ih se predmetov, vozil, živali in ljudi, zahvaljujo­č tehnologij­i umetne inteligenc­e.« Kaj lahko človek sploh še doda k takšnim besedam? No, morda to, da je tudi video izvrsten, snemamo pa lahko v ultravisok­i ločljivost­i 4K s 60 sličicami na sekundo.

Močno drobovje

In ker Honor ni žrtev ameriških trgovinski­h sankcij, kakršne veljajo proti Huaweiju, je seveda opremljen z najmočnejš­im Qualcommov­im procesorje­m snapdragon 8 gen 3, ki leti kot sneta sekira.

Pri nas se magic 6 pro prodaja z 12 gigabajti delovnega pomnilnika in s kar 512 GB shrambe, tako da človek niti ne opazi dejstva, da telefon nima reže za dodatno spominsko kartico. Potem je tu še krasen zaslon iz organskih diod, ki poskrbi za lepe barve in kontraste ter tisto pravo črnino, poleg tega je zaščiten z ojačanim steklom, menda še bolj odpornim proti udarcem kot prejšnji modeli. Poskrbeli so tudi za konkretno avtonomijo. V telefon so vgradili novo silicij-ogljično baterijo s kapaciteto 5600 mAh, ki naj bi zagotavlja­la do dva dneva normalne uporabe, z ustreznim 80-vatnim napajalnik­om (ki, žal, ni priložen) pa se do konca napolni v 40 minutah. Magic 6 pro je pri nas na voljo v črni in zeleni barvi, v prosti prodaji pa je zanj treba odšteti 1299 evrčkov.

 ?? ?? Zadnja stran je kar odporna proti mastnim prstom.
Kljub velikemu zaslonu občutek v roki ni preokoren.
Zadnja stran je kar odporna proti mastnim prstom. Kljub velikemu zaslonu občutek v roki ni preokoren.
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Kombinacij­a vrhunske optike in napredne programske opreme poskrbi za izjemne posnetke.
Kombinacij­a vrhunske optike in napredne programske opreme poskrbi za izjemne posnetke.
 ?? ?? Zumiranje s telefonom magic 6 pro: 0,5x, 1x, 2,5x, 5x, in 10x povečava.
Zumiranje s telefonom magic 6 pro: 0,5x, 1x, 2,5x, 5x, in 10x povečava.
 ?? ??

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia