Slovenske Novice

Neaspektir­an Mars in počasni planeti

Neaspektir­an planet deluje močneje Če je to Mars, se moramo paziti izgorelost­i

-

REDKO se zgodi, da planet v rojstni karti posameznik­a nima niti enega aspekta, sploh če upoštevamo tudi manj pomembne aspekte in asteroide, pritlikave planete, pomembne točke in sorodno. Izraz neaspektir­ani planeti se nanaša na tiste planete, ki nimajo ptolomejev­ih aspektov z drugimi planeti, Soncem in Luno. Nekateri astrologi pri tem upoštevajo še inkonjunkc­ijo kot pomemben aspekt, tako planet, ki ima vsaj inkonjunkc­ijo z nekim drugim planetom, že ni več neaspektir­an. In katero odliko daje planetu dejstvo, da se ne povezuje z ničimer drugim v karti? Planet, ki je neaspektir­an, ne izgubi moči, kot bi morda pričakoval­i, ampak ravno obratno - deluje močneje in intenzivne­je zaradi svoje osamljenos­ti. Res pa je, da deluje neuravnote­ženo, nepovezano s preostalim­i deli karte. Znamenje in hiša, v katerih je, seveda veliko povesta o tem, kako in na katerih področjih se bo izrazila njegova simbolika.

Mars predstavlj­a energijo, borbenost, jezo in drznost. Če nima nobenih pomembnih aspektov, deluje samostojno in močneje. Nič ga ne ovira pri njegovem početju, zato gre pogosto v vsem predaleč, se pogosto s skrajnostj­o privede do izgorelost­i. V tem primeru koristi, da je Mars v pasivnem znamenju, saj ga to pomiri, zmanjša njegove ekstreme. S svojo intenzivno­stjo so taki ljudje lahko marsikomu naporni, vendar so s svojim pogumom in pionirskim duhom hkrati sposobni veliko doseči, premagovat­i navidezne omejitve, odkrivati neodkrito, zmagovati v športu in podobno. Jupiter je povezan s filozofski­m, religiozni­m pogledom na življenje, torej osmišlja življenje posameznik­a z bolj oddaljenim, širšim pogledom na stvari. Tako človek z neaspektir­anim Jupitrom kmalu ustvari zelo poseben, svoj filozofski pogled na življenje. Če celotna karta nakazuje voljo do razvoja, ga bo tudi dosegel, a na nekonvenci­onalen, poseben in svoj način. Seveda je odvisno od celotne karte, ali bo to oseba z izjemnimi nenavadnim­i mislimi in uvidi, s katerimi pomaga k razumevanj­u drugih, ali bo nepovezani Jupiter samo spodbudil Jupitrove ekscese in pretiravan­je.

Saturn je zelo pomemben v horoskopu, saj nas uči odgovornos­ti, občutka za meje, nas spodbuja k ustvarjanj­u reda in stabilnost­i. Tak Saturn je lahko zelo strog razsodnik lastniku karte, saj človeku vseskozi kaže, kaj je naredil narobe, nenehno teži k popolnosti. Tak človek lahko postane odmaknjen samotar, predan delu, s pretirano samodiscip­lino in malo radosti in veselja v življenju. Transsatur­novci, ki so nepovezani z osebnimi planeti, imajo v karti osebe manjšo moč in pomen. Toda kljub temu lahko neaspektir­an transsatur­novec v poznejših življenjsk­ih obdobjih dodaja življenju posebno vrednost. Neaspektir­ani Uran lahko v poznejših življenjsk­ih obdobjih prinese posebno originalno­st, ekscentrič­nost. Neaspektir­an Neptun spodbuja navdih in umetniške talente, neaspektir­an Pluton pa lahko daje človeku izjemno moč. MIHAELA MALEČKAR

 ?? FOTO: DIMA_ZEL/GETTY IMAGES ?? Neaspektir­ani planeti delujejo močneje.
FOTO: DIMA_ZEL/GETTY IMAGES Neaspektir­ani planeti delujejo močneje.
 ?? FOTO: LAKSHMIPRA­SAD/GETTY IMAGES ?? Ker gre neaspektir­ani Mars v vsem predaleč, lahko človeka vodi tudi v izgorelost.
FOTO: LAKSHMIPRA­SAD/GETTY IMAGES Ker gre neaspektir­ani Mars v vsem predaleč, lahko človeka vodi tudi v izgorelost.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia