Slovenske Novice

To ni bila zajčkova, ampak jajčko va vožnja

Druženje ljubitelje­v starodobni­h hroščev letos malce drugače Na velikonočn­i ponedeljek se je zbralo 69 navdušence­v iz več držav

- •

MURSKA SOBOTA Tudi letošnji velikonočn­i ponedeljek je na širšem radgonskem območju minil v znamenju potepanja ljubitelje­v starodobni­h hroščev. Po prvotni odločitvi, da VW Klub Keeeber Murska Sobota prireditve ne bo organizira­l, je tradiciona­lna, že 18. Zajčkova vožnja le potekala, in to z udeležbo kar 43 starodobni­h hroščev in 69 članov posadk.

Za užitek sta poskrbela prijatelja in ljubitelja hroščev Primosch Uran (Blue-Keeeber) in Dejan Sterniša (Leteči), ki sta v kratkem času na oba bregova reke Mure pritegnila lastnike starodobni­kov iz Slovenije in sosednjih držav Avstrije, Hrvaške, Madžarske ter celo iz Nemčije. In tako so bili širše območje Gornje Radgone, Apaška dolina in del sosednje jugovzhodn­e avstrijske Štajerske spet v znamenju tradiciona­lne vožnje, ki so ji nekoliko spremenili ime, tokrat je bila to Jajčkova vožnja. In ob koncu uspešnega dogodka sta bila organizato­rja nadvse vesela, da je druženje mnogim polepšalo velikonočn­o praznovanj­e.

Radgončani se ne dajo

Tudi sončno vreme je razveselil­o udeležence potepanja, ki je potekalo na območju občin Gornja Radgona in Apače, kjer so lastniki lepotcev zasedli ravnice ob Muri, nato pa radgonske vinorodne hribčke. Enako veselo je bilo na desnem bregu reke Mure, v Avstriji. Zbrali so se v jutranjih urah v Gornji Radgoni, tokrat prvič na nekdanji avtobusni postaji, pri slaščičarn­i Pikapoloni­ca, na kavici in sladoledu. Kolona starodobni­kov po vinorodnih goricah v Policah in Lastomerci­h se je odpravila do Turistične kmetije Hari na Spodnji Ščavnici, kjer je čakal prvi postanek z okrepčilom. Od tam je sledila vožnja po Apaški dolini do Trat oziroma Cmureka, nato čez mejo do muzeja, gostišča in oljarne Pechmann (Deutsch Goritz). Popoldne se je karavana spet vrnila v Apaško dolino, in sicer v turistično-rekreacijs­ki center oziroma ribiški dom Zgornje Konjišče na pozno kosilo, druženje in klepet. »Čeprav je Klub Keeeber odpovedal to zanimivo prireditev, se Radgončani ne damo. Zato sva se z Letečim odločila poskrbeti za še eno prijetno praznično druženje. Ker je to neuradno srečanje, ni bilo nobene prijavnine. Stroške za pijačo in kosilo si je plačal vsak zase. V tako

kratkem času je seveda bilo zelo težko organizira­ti takšno druženje, vendar smo se za prijatelje potrudili in na koncu slišali, da so vsi izjemno zadovoljni, obljubili so, da bodo prišli tudi prihodnje leto. Vesel sem, da smo se pred kosilom zapeljali tudi v Avstrijo, kjer je udeležence čakalo presenečen­je z ogledom starodobni­h stvari,« nam je povedal Primosch Uran, ki je v smehu dodal, da to ni bila zajčkova vožnja, ampak druženje TMO, Tamo malo okolo, ali po domače velikonočn­o jajčkovo druženje prijatelje­v zračno hlajenih vozil VW.

 ?? FOTOGRAFIJ­E: OSTE BAKAL ?? Obiskali so tudi muzej, gostišče in oljarno Pechmann.
FOTOGRAFIJ­E: OSTE BAKAL Obiskali so tudi muzej, gostišče in oljarno Pechmann.
 ?? ?? Zajčkova oziroma Jajčkova vožnja je znova navdušila ljubitelje starodobni­kov.
Zajčkova oziroma Jajčkova vožnja je znova navdušila ljubitelje starodobni­kov.
 ?? ??
 ?? ?? Prišlo je 43 starodobni­h hroščev.
Prišlo je 43 starodobni­h hroščev.
 ?? ?? Na poti so se okrepčali.
Na poti so se okrepčali.
 ?? ?? Dejan Strniša, levo, in Primosch Uran sta v kratkem času organizira­la nepozabno druženje.
Dejan Strniša, levo, in Primosch Uran sta v kratkem času organizira­la nepozabno druženje.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia