Slovenske Novice

Natakarja osemkrat

- ALEKSANDER BRUDAR •

LJUBLJANA Medvoška tržnica je bila 19. oktobra lani prizorišče zločina, ki bi se za natakarja tamkajšnje­ga lokala Tržnica Kafé Stanislava

M. lahko končal tragično. Na srečo tam ni bil sam z napadalcem, kar je pomenilo, da mu je bila hitro ponudena pomoč, posledično pa tudi rešeno življenje.

S 23 centimetro­v dolgim nožem naj bi se nanj spravil 24-letni Luka Bohnec. Kar osemkrat, tako tožilstvo, ga je zabodel v hrbet in mu pri tem povzročil več ran, med drugim raztrganin­o vranice. Luka je dejanje, kot je še poudarila tožilka Petra Lavrič, storil v afektu in pod globokim vplivom različnih drog, saj je že več let zasvojen s psihoaktiv­nimi snovmi. Zato je očitano mu kaznivo dejanje poskusa uboja storil v stanju bistveno zmanjšane prištevnos­ti. Obtoženi je krivdo včeraj pred ljubljansk­o okrožno sodnico Majo Povhe zanikal. Po naših neuradnih podatkih naj bi pred tem celo razmišljal o priznanju krivde, a kaj ko naj bi se dogajanja s tistega dne zelo slabo spominjal. Na sojenju, ki se bo začelo 6. maja, bodo tako s pomočjo prič in drugih dokazov poskušali ugotoviti dejansko stanje. Seveda se ob vsem tem takoj zastavi vprašanje, zakaj naj bi tistega dne hotel tako škodovati natakarju. Po eni od razlag naj bi imela že od prej neporavnan­e račune. Po drugi je obtoženi s svojim vedenjem večkrat povzročal nemir v lokalu. Pa ne samo v tem, ampak pred tistim krvavim dogodkom tudi v sosednjem, v Kavarni 4 mačke. Tam naj bi se zapletel v glasen spor z nekim domačinom in ga menda tudi hotel napasti z nožem. No, Stanislav M. naj bi tistega četrtkoveg­a večera obtoženega prosil le, naj zapusti teraso lokala. S tem pa se Luka, ki je tja prišel z družbo, menda ni strinjal. Nagnil naj bi se čez točilni pult, zagrabil tam ležeči nož in začel zabadati natakarja. Policisti so bili o dogodku, torej, da je bil po sporu in prerivanju z ostrim predmetom huje poškodovan 47-letni moški, obveščeni okoli 20.30. »Poškodovan­emu je bila takoj ponudena pomoč in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljansk­i klinični center, kjer ostaja na zdravljenj­u, po prvih podatkih pa njegovo življenje ni ogroženo,« so sporočili s Policijske uprave Ljubljana in dodali, da je storilec peš pobegnil. Naslednjeg­a dne pa da se je sam predal medvoškim policistom in da mu je bila posledično tudi odvzeta prostost. Zdaj je v ljubljansk­em priporu.

Da ima doma neurejene razmere, je bilo mogoče

CENTIMETRO­V je bil dolg nož.

 ?? FOTO: DEJAN JAVORNIK ?? Luka Bohnec, ki se je včeraj tako skrival med fotografsk­imi objektivi, je krivdo zanikal.
FOTO: DEJAN JAVORNIK Luka Bohnec, ki se je včeraj tako skrival med fotografsk­imi objektivi, je krivdo zanikal.
 ?? FOTO: PU KOPER ?? Rastline, ki so jih poželi policisti, so bile visoke do 2,20 metra.
FOTO: PU KOPER Rastline, ki so jih poželi policisti, so bile visoke do 2,20 metra.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia