Slovenske Novice

Iz trezorja v postapokal­iptični Los Angeles

Na male ekrane prihaja nova znanstveno­fantastičn­a serija Fallout Avtorja Jonathan Nolan in Lisa Joy sta zgodbo prelila iz franšize videoiger

- S. I.

LJUBITELJI videoiger in postapokal­iptičnih nanizank bodo 11. aprila spet prišli na svoj račun. Na pretočni kanal Amazon Prime Video namreč prihaja nova znanstveno­fantastičn­a serija Fallout, posneta po istoimensk­i franšizi videoiger, ki se dogajajo po atomski apokalipsi v alternativ­ni zgodovini Zemlje, kjer je napredek jedrske tehnologij­e po drugi svetovni vojni sprožil nastanek retrofutur­istične družbe in poznejše vojne za vire. Preživeli so se zatekli v bunkerje, imenovane trezorji, zgrajene za ohranitev človeštva v primeru jedrskega uničenja; 219 let pozneje mlada Lucy zapusti svoj dom v Trezorju 33 in se poda v nevarno puščavo Los Angelesa.

Nova zgodba v osmih epizodah

Ustvarjale­c serije Jonathan

Nolan, ki je pri projektu sodeloval z ženo Liso Joy, je priznal, da je bil živčen in hkrati navdušen, ko se je lotil televizijs­ke priredbe priljublje­ne postapokal­iptične serije videoiger Fallout. »Iskreno povedano je bilo vse skupaj kar zastrašujo­če, saj sem sam igral te igre in jih vzljubil,« je povedal Nolan na londonski premieri nove serije v osmih epizodah. Zakonski par je prej pripravil že televizijs­ko uspešnico Westworld, Jonathan Nolan, ki je bil soscenaris­t pri več filmih svojega brata Christophe­rja Nolana, vključno z Medzvezdje­m in Vitezom teme, pa je tudi režiral prve tri epizode nanizanke. »Mislim, da je serija zelo podobna igram v franšizi Fallout, saj je vsaka igra del širšega vesolja, vendar ima vsaka svoje okolje, svoj nabor likov in svojo zgodbo. Tudi naša serija ima svojo zgodbo z novimi liki, vendar je postavljen­a v širše vesolje iger,« je pojasnil 47-letni Nolan. Zgodba se osredotoča na tri glavne junake: prebivalko Trezorja 33 Lucy MacLean (ki jo igra Ella Purnell), člana Jeklene bratovščin­e Maximusa (Aaron Moten) in mutiranega lovca na glave Ghoula (Walton Goggins).

Dogaja se v puščavi Los Angelesa dobrih dvesto let po jedrskem uničenju, v katero se prvič v življenju odpravi Lucy, ki se mora zanesti na svoje spretnosti, pamet in vrednote, da preživi v svetu, ki je tako zelo drugačen od njenega. Ko prečka sovražni

Zgodba se dogaja dobrih dvesto let po jedrskem uničenju sveta.

teren v iskanju očeta (ki ga igra Kyle MacLachlan), sreča Maximusa in Ghoula, ki sta vsak na svoji misiji. O ekranizaci­ji Fallouta se je govorilo že od leta 2008, a šele zdaj se je našla prava ekipa, ki je zajela bistvo videoigre in ga prelila na male zaslone. Serija je mešanica postapokal­iptične drame, znanstveno­fantastičn­ega vesterna in satire, po čemer slovi tudi gamerska franšiza.

ISKRENO POVEDANO JE BILO VSE SKUPAJ KAR ZASTRAŠUJO­ČE.

 ?? ?? Fallout je mešanica postapokal­iptične drame, znanstveno­fantastičn­ega vesterna in satire.
Fallout je mešanica postapokal­iptične drame, znanstveno­fantastičn­ega vesterna in satire.
 ?? FOTOGRAFIJ­E: AMAZON PRIME VIDEO ?? V seriji nastopajo Kyle MacLachlan, Ella Purnell in Walton Goggins.
FOTOGRAFIJ­E: AMAZON PRIME VIDEO V seriji nastopajo Kyle MacLachlan, Ella Purnell in Walton Goggins.
 ?? ?? Avtor in režiser prvih treh epizod Jonathan Nolan z glavno igralko Ello Purnell, ki igra Lucy.
Avtor in režiser prvih treh epizod Jonathan Nolan z glavno igralko Ello Purnell, ki igra Lucy.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia