Slovenske Novice

Art in Stefan aretirana v Bosni

Bosanski tožilci predlagajo pripor za Ljubljanča­na in Kranjčana V Doboju in Prijedoru naj bi plačevala s ponarejeni­mi evri

- •

SARAJEVO Tožilstvo Bosne in Hercegovin­e je na svojih spletnih straneh objavilo, da sta Slovenca osumljena, da sta s ponarejeni­mi bankovci za 200 evrov plačevala na bencinskih servisih. Dežurni tožilec ju je po aretaciji zaslišal, nato pa sodišču Bosne in Hercegovin­e za oba predlagal uvedbo pripora.

»Pripor je predlagan za Stefana Mariana Tovilovića Kalamanda (letnik rojstva 1999) iz Ljubljane in Arta Okorna (2003) iz Kranja, oba sta državljana Slovenije. Osumljence­ma je očitano, da sta v začetku aprila letos v promet spravila večjo količino ponarejeni­h bankovcev za 200 evrov. V več primerih sta z njimi plačevala na bencinskih črpalkah na območju občin Doboj in Prijedor,« je zapisano na spletni strani tožilstva. Dodajajo še, da je odreditev pripora nujna zaradi begosumnos­ti, saj bi kot tuja državljana z odhodom in Bosne in Hercegovin­e postala nedoseglji­va tožilstvu in sodišču.

Že prej so o njunem prijetju poročali dobojski policisti. V sodelovanj­u s pripadniki PP Kotor Varoš so mladeniča aretirali v nedeljo in ju ovadili zaradi štirih kaznivih dejanj ponarejanj­a denarja, ki naj bi jih na njihovem območju zagrešila 9. aprila. »Med hišnimi preiskavam­i objektov in vozila na območju Kotor Varoša so policisti našli predmete, ki so jih lahko povezali s kaznivimi dejanji,« so dodali na PU Doboj.

Okorn in Kalamanda sta sicer osumljena po 205. členu bosanskega kazenskega sodnika, ki veleva: »Kdor izdela ponarejeni denar s ciljem, da ga bo spravil v obtok, in kdor ga spravi v obtok, se kaznuje s kaznijo zapora od enega do desetih let.« BOŠTJAN CELEC

Osumljence­ma očitajo, da sta v začetku aprila v promet spravila večjo količino ponarejeni­h bankovcev za 200 evrov.

 ?? FOTO: LEON VIDIC ?? Mladima Slovencema v Bosni preti zapor.
FOTO: LEON VIDIC Mladima Slovencema v Bosni preti zapor.
 ?? FOTO: GETTY IMAGES ?? S ponaredki sta plačevala na bencinskih črpalkah na območju občin Doboj in Prijedor.
FOTO: GETTY IMAGES S ponaredki sta plačevala na bencinskih črpalkah na območju občin Doboj in Prijedor.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia