Slovenske Novice - Suzy

KRVAVO POTREBUJEM PREMOR

-

ZA IGRALCEM, REŽISERJEM IN KOMIKOM JE ENO NAJNAPORNE­JŠIH OBDOBIJ V ŽIVLJENJU. ČEPRAV JE VSESTRANSK­I ŠALJIVEC VAJEN GARANJA IN POGOSTIH NASTOPOV, JE OD PRVEGA JANUARJA DO DANES PRED OBČINSTVOM STAL VEČ KOT STOKRAT, KAR JE TERJALO SVOJ DAVEK. PO DEVETDESET­IH NASTOPIH S PREDSTAVO IĆKOTI 2 IN DVAJSETIMI PONOVITVAM­I USPEŠNICE KRIZA SREDNJIH LET, KI JE V ZADNJIH PETIH LETIH DOŽIVELA KREPKO ČEZ 200 PONOVITEV, JE SPOZNAL, DA TAKO VEČ NE GRE NAPREJ.

VMengšu je Ranko Babić s svojo avtobiogra­fsko komedijo nastopil zadnjič in nam zaupal, da se podaja na daljši oddih, ki ga krvavo potrebuje. »Zadnje mesece sem bil preobremen­jen, zato sem se odločil za terapije z bioresonan­co, pazil sem na prehrano, se dovolj gibal in izvajal dihalne vaje, a vse to očitno ni bilo dovolj. Čutim, da se moram ustaviti, sicer me bo ustavilo telo. Ko sem ljudem pripovedov­al, kako se počutim, so me opozarjali, da sem na robu izgorelost­i,« nam je zaupal priljublje­ni komik, ki je odločen, da si bo do jeseni nabral moči in se na odre vrnil, poln energije.

DOBRIH ŠTOSOV NE ZMANJKA

»Odpravljam se na štirimeseč­ni premor, kar seveda ne pomeni, da v tem obdobju ne bom počel ničesar. Do jeseni bom imel še nekaj predstav, predvsem pa se bom posvetil novemu projektu.« Ne skriva, da ga po slovesu od Krize srednjih let preplavlja­jo mešani občutki. »Po eni strani sem vesel, da je vsega konec, saj sem s predstavo v zadnjih petih letih prečesal Slovenijo, a po drugi strani sem malce žalosten, saj sem se na odru imenitno zabaval. Imel sem kar nekaj dobrih štosov,« se namuzne. Jeseni bo na odre ponovno stopil v družbi kolegov iz predstave Ićkoti 2, njegove oboževalce bo še posebno razveselil­o dejstvo, da je v bogati zakladnici življenjsk­ih dogodivšči­n in modrosti pobrskal za novim materialom.

Našel je navdih in poleti oziroma med premorom bo spisal novo predstavo.

PRVIČ IN ZADNJIČ Z AVTODOMOM

Ta bo luč sveta ugledala jeseni in bo nedvomno spet do solz nasmejala občinstvo. »Komiki se vedno znova sprašujemo, kaj zanimivega še lahko povemo. Moram priznati, da se je pri nas doma v tem času veliko dogajalo. Prišel sem do novih izkušenj, spoznanj in zgodbic, ki jih ne bi bilo, če se ne bi spravil v nerodno situacijo,« se zasmeji. Najbolj ga navdihujej­o vsakodnevn­i oziroma družinski pripetljaj­i. »Lani sem se denimo prvič in zadnjič v življenju odpravil na počitnice z avtodomom. Imam pa material za novo predstavo. Moral sem trpeti, da bom zdaj lahko situacijo izkoristil in jeseni spet užival na odru,« v smehu doda komik, ki se veseli prihajajoč­ih mesecev, ko bo prestavil v nižjo prestavo in se pripravil na nove gledališke avanture.

 ?? A. K., FOTO MARKO PIGAC, DEJAN JAVORNIK ?? Žena Nataša ni najbolj navdušena nad šalami, ki jih stresa na njen račun, a ga na njegovi poti zelo podpira.
V prihodnjih mesecih si bo vzel čas zase, saj je spoznal, da je na pragu izgorelost­i.
A. K., FOTO MARKO PIGAC, DEJAN JAVORNIK Žena Nataša ni najbolj navdušena nad šalami, ki jih stresa na njen račun, a ga na njegovi poti zelo podpira. V prihodnjih mesecih si bo vzel čas zase, saj je spoznal, da je na pragu izgorelost­i.

Newspapers in Slovenian

Newspapers from Slovenia