Main al­ter­ations

Home Renovations - - Contents -

A roof above the braai stoep was re­moved, al­low­ing more light into the liv­ing area. The large eaves were spruced up with new tim­ber, while seam­less gut­ters were also in­stalled.

The pas­sage lead­ing from the en­trance hall to the sep­a­rate lounge ended in a most un­wel­com­ing wall. In its place, they built an in­door braai and the walls on either side were de­mol­ished to open up the lounge and din­ing area. Large white porce­lain tiles were laid, giv­ing the space a light and airy feel.

The only part of the orig­i­nal kitchen that re­mained was the pantry – it pro­vides use­ful stor­age space. The dated cup­boards were re­placed and the lay­out com­pletely re­designed to in­clude a sep­a­rate scullery.

To fin­ish the look, three long and nar­row win­dows in the new open-plan liv­ing area were bricked up to cre­ate a TV wall and a dis­play area for paint­ings. Wood-look vinyl floor­ing was laid through­out the liv­ing area and trendy light­ing was added. >>

Once the walls had been de­mol­ished, there was am­ple space for Jeanette and Thom’s 12-seater ta­ble.

A drab wall at the end of the pas­sage was con­verted into this invit­ing in­door braai.

Newspapers in English

Newspapers from South Africa

© PressReader. All rights reserved.