ROOM REN­O­VA­TION #2 BATH­ROOM

IT’S HARD TO BE­LIEVE THAT THIS SPA-LIKE OA­SIS WITH ITS VIEW OF THE NEIGH­BOUR­ING MILK­WOOD FOR­EST WAS ONCE A DREARY ROOM IN A DARK, DINGY HOUSE

House and Leisure Before and After - - CONTENTS - TEXT KHOLEKA KU­MALO STYLING AND SHOP­PING COM­PILED BY CHRIZANDA BOTHA PHO­TO­GRAPHS KARL ROGERS, SUP­PLIED

What was pre­vi­ously a dark, dreary room in a No­ord­hoek home in the Mother City is now a spa-like oa­sis with a view of its leafy sur­rounds

Anas­ta­sis, which means ‘ris­ing up’ and ‘re­ju­ve­na­tion’, is the name of the No­ord­hoek home in Cape Town in which Anna and Ben­jamin Win­ters live with their three young chil­dren – a name that is apt since ex­ten­sive ren­o­va­tions con­nected the in­te­rior of their house with the peace­ful ex­te­ri­ors. The cou­ple were orig­i­nally sold on the pos­si­bil­ity of an amaz­ing view of No­ord­hoek beach and the quiet of the neigh­bour­ing milk­wood for­est.

‘Our bath­room ren­o­va­tion was part of an en­tire house ren­o­va­tion, be­cause the house was next to dread­ful: dark, dated and dirty,’ says Anna. The over­all vi­sion was to in­tro­duce as much nat­u­ral light into the home as pos­si­ble and bring in the peace of the out­doors, which has been suc­cess­fully achieved in their bath­room.

The large, glass pop-out ex­ten­sion al­lows for an un­in­ter­rupted view of the for­est, while wooden duck­board floor­ing and bath­room coun­ters, a neu­tral colour pal­ette and a free­stand­ing bath have cre­ated a strong sense of calm. Anas­ta­sis is avail­able to

let on capevil­la­col­lec­tion.com. Find top tips from our room ren­o­va­tors on page 123 and on­line at house­an­dleisure.co.za

Newspapers in English

Newspapers from South Africa

© PressReader. All rights reserved.