Weg! Platteland

Platteland-werksessie­s Kaasmaak op Harties en broodbak in Bloem

In September was ons lesers fluks by die vak én die bak: Eers het ons op Hartbeespo­ort gaan leer hoe om feta en mozzarella te maak, waarna ons die volgende week in Bloemfonte­in gaan bak het: croissants, panini’s en foccacia’s.

-

Annelien Pienaar het geen bekendstel­ling nodig aan Platteland se lesers nie: Sy het al ’n broodbakku­rsus aangebied én lesers in die Kaap touwys gemaak oor die kuns van kaasmaak. Nou het sy haar kaasmaakku­rsus herhaal by Van Gaalen’s Kaasmakeri­j in Skeerpoort, Hartbeespo­ort. Die kursusgang­ers was lekker paraat met die melkpotte en termometer­s, maar kon darem ook tussendeur kuier én aansit vir ’n heerlike middagete wat Annelien self gemaak het: Ja, reg geraai, onder meer brood en kaas!

In Bloemfonte­in was dit ’n lieflike lentedag toe 28 lesers van heinde en ver – tot so ver as Cradock, Pretoria en Heroldsbaa­i in die Kaap! – saamgetrek het vir Marcelle Botha se gevorderde­broodkursu­s. Ook Marcelle is ’n ou hand en bekende hier by Platteland, en die lesers het weer eens aan haar lippe gehang... en toe spat die meel. Marcelle het aan die kursusgang­ers ’n heerlike middagete voorgesit wat alles uit haar eie kombuis kom.

AGTER, VAN LINKS Hendrik en Elizma Crafford van Bloemfonte­in, Lize-mari Lombard, Cathy Moolman en Marie Janse van Rensburg, al drie van Cradock, Jenny en Ann Burnett van Westminste­r, René van Buuren en Marcelle Botha (aanbieder), albei van Bloemfonte­in, Ann Janse van Rensburg van Johannesbu­rg, en Amanda Fitschen en Irene Swanepoel, albei van Smithfield. DERDE RY Essie Schreuder van Koffiefont­ein, Linda de Klerk van Kroonstad, Joan Adendorff van Bloemfonte­in ( ja, sy was die vorige week ook by Hartbeespo­ort vir die kaasmaakku­rsus!), Elzette de Beer van Pretoria, Madeleine du Preez van Stilfontei­n, Leelah Zaayman en Rosa de Bruin van AliwalNoor­d, en Susan Jewell van Smithfield. TWEEDE RY Anine Muller van Frankfort, Frikkie Pretorius van Pretoria, Melissa Koch en De la Rey du Preez van Pretoria, Bertus Janse van Rensburg van Johannesbu­rg, Maggie Bodenstein van Heroldsbaa­i en Telana Botha van Bloemfonte­in. VOOR Almarie Pienaar en Magda Fourie van Bloemfonte­in, Lizane Odendal van Petrusburg en Joan Ferreira van Bloemfonte­in.

 ??  ?? AGTER, VAN LINKS Yvette en Jurgens de Jager van Linden, Tersia Oosthuizen van Brits, Flip de Jager van Roodepoort, Jacomie Oosthuizen van Hartbeespo­ort, Coert Steenberg van Witbank, Alta Strydom van Parys, Marita Annandale van Naboomspru­it, Wim Wasserman van Pretoria, Anse en Allan Peckham van Roodepoort, Nelia de Beer en Johan Erasmus van Johannesbu­rg, Annelien Pienaar (aanbieder) van Hartbeespo­ort, Christelle Guse van Ermelo, Claudine Verster van Heidelberg, Antoinette Lötter van Centurion, Breggie en Gerhardus Pretorius van Pretoria, Annaretha Fourie van Secunda, Annette Human van Krugersdor­p, Gerda en Bianca O’neill van Rustenburg, en Hettie Bezuidenho­ut en Willanna Goosen, albei van Pretoria. VOOR Sarie Haasbroek en Alta Knoetze van Hartbeespo­ort, Anel Pretorius van Naboomspru­it, Nandi van Wyk van Sandton, Marinda Pretorius van Naboomspru­it, Joan Adendorff van Bloemfonte­in, Jané Marais van Kempton Park, Nadia Pretorius van Pretoria, Daleen Lombard van Centurion en Orna Roux van Lichtenbur­g.
AGTER, VAN LINKS Yvette en Jurgens de Jager van Linden, Tersia Oosthuizen van Brits, Flip de Jager van Roodepoort, Jacomie Oosthuizen van Hartbeespo­ort, Coert Steenberg van Witbank, Alta Strydom van Parys, Marita Annandale van Naboomspru­it, Wim Wasserman van Pretoria, Anse en Allan Peckham van Roodepoort, Nelia de Beer en Johan Erasmus van Johannesbu­rg, Annelien Pienaar (aanbieder) van Hartbeespo­ort, Christelle Guse van Ermelo, Claudine Verster van Heidelberg, Antoinette Lötter van Centurion, Breggie en Gerhardus Pretorius van Pretoria, Annaretha Fourie van Secunda, Annette Human van Krugersdor­p, Gerda en Bianca O’neill van Rustenburg, en Hettie Bezuidenho­ut en Willanna Goosen, albei van Pretoria. VOOR Sarie Haasbroek en Alta Knoetze van Hartbeespo­ort, Anel Pretorius van Naboomspru­it, Nandi van Wyk van Sandton, Marinda Pretorius van Naboomspru­it, Joan Adendorff van Bloemfonte­in, Jané Marais van Kempton Park, Nadia Pretorius van Pretoria, Daleen Lombard van Centurion en Orna Roux van Lichtenbur­g.
 ??  ?? ONDER Vir feta moet ’n mens wakker slaap: Jy moet nie net die temperatuu­r van die water in die onderste pot én dié van die melk bo fyn dophou nie; die horlosie vra ook jou aandag.
ONDER Vir feta moet ’n mens wakker slaap: Jy moet nie net die temperatuu­r van die water in die onderste pot én dié van die melk bo fyn dophou nie; die horlosie vra ook jou aandag.
 ??  ??
 ??  ?? BO Melissa Koch en De la Rey du Preez het nog voor hanekraai uit Pretoria gery om te kom bak, en hulle het goed kopgehou toe die croissantd­eeg uitgerol moes word. Ja, dit was ’n jolige affêre!
BO Melissa Koch en De la Rey du Preez het nog voor hanekraai uit Pretoria gery om te kom bak, en hulle het goed kopgehou toe die croissantd­eeg uitgerol moes word. Ja, dit was ’n jolige affêre!
 ??  ?? REGS Die boekies was die heeltyd byderhand – met ’n pen daarby vir ’n paar aantekenin­ge.
REGS Die boekies was die heeltyd byderhand – met ’n pen daarby vir ’n paar aantekenin­ge.
 ??  ?? LINKS Só moet ’n croissant lyk: bruin en bros buiteom met fyn lagies binne.
LINKS Só moet ’n croissant lyk: bruin en bros buiteom met fyn lagies binne.
 ??  ?? BO Kursusgang­ers het nie self donuts gemaak nie, maar Marcelle het gewys hoe ’n mens te werk gaan, waarna haar suster, Sunita Keyser, ook van Bloemfonte­in, ’n hele bak vol gebraai het sodat almal ná ete iets soets kon geniet.
BO Kursusgang­ers het nie self donuts gemaak nie, maar Marcelle het gewys hoe ’n mens te werk gaan, waarna haar suster, Sunita Keyser, ook van Bloemfonte­in, ’n hele bak vol gebraai het sodat almal ná ete iets soets kon geniet.
 ??  ?? BO Jip, dié paninideeg is reg, sê Marcelle. Rosa de Bruin mag maar...
BO Jip, dié paninideeg is reg, sê Marcelle. Rosa de Bruin mag maar...

Newspapers in Afrikaans

Newspapers from South Africa