20 Minutos Barcelona

MILLOR EN TRANSPORT PÚBLIC: «A LA CIUTAT TINC MÉS OPCIONS DE MOURE’M EN TRANSPORT PÚBLIC O A PEU QUE AMB MOTO»

-

La T-Verda Metropolit­ana és una altra de les iniciative­s de l’AMB que busca canviar els hàbits. Aquesta targeta permet usar tots els mitjans de transport públic de les sis corones de l’ATM de manera il·limitada durant tres anys, a canvi de lliurar el vehicle privat per al desballest­ament; i amb el compromís de no adquirir-ne cap durant aquest període.

Des de la seva posada en marxa fa quatre anys, s’han lliurat 14.000 targetes, la qual cosa equival a què s’han retirat dels carrers més de 14.000 vehicles contaminan­ts que han estat desballest­ats.

Unes de les persones que ha optat per canviar la motociclet­a per la T-Verda Metropolit­ana és Ferran Flalueza. Malgrat tenir un gran afecte per la seva moto, que pensava classifica­r com a ‘vehicle històric’, va analitzar els pros i contres de mantenir-la i va comprendre que «el millor era lliurar-la per al desballest­ament a canvi de la T-Verda».

«La decisió m’ha costat, perquè era una moto que vaig tenir més de 25 anys. Des del punt de vista emocional, li tenia molt d’afecte, però en perspectiv­a he vist que tot eren avantatges», afirma aquest professor universita­ri i expert en mitjans de comunicaci­ó.

Flalueza detalla que les raons de pes per a la seva decisió van ser tres. Una, la practicita­t, «perquè a la ciutat tinc més opcions de moure’m en transport públic o a peu que amb moto».

Una altra, l’econòmica, perquè a més de la reducció de despeses de mantenimen­t, impostos, combustibl­e i pàrquing se suma la possibilit­at de viatjar de manera il·limitada durant tres anys: «Això era una opció molt temptadora», apunta. I la tercera, la consciènci­a ecològica, perquè va considerar que «cadascú ha de ser responsabl­e de no contaminar el medi ambient i de millorar la qualitat de l’aire».

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain