20 Minutos Barcelona

FIDEL A LA BICI: «PUC ARRIBAR A LA MATEIXA HORA O ABANS, ESTALVIO EN GIMNÀS I VIATJO AMB UNA ENERGIA DIFERENT»

-

Jairo Alonso sempre ha fet servir la xarxa de transport públic, però des de fa 10 anys ha incorporat la bicicleta com el seu mitjà favorit

Haver fet la carrera d’enginyer forestal li ha servit a Jairo Alonso per tenir consciènci­a del problema de la contaminac­ió atmosfèric­a i de la importànci­a de l’exercici saludable «abans que tot el món parlés d’això», diu.

A més de ser usuari del sistema de bicicletes compartide­s Bicing des del 2008, des del 2012 ha combinat els viatges amb autobús al seu treball a l’aeroport amb l’ús de l’aparcament segur per a bicicletes de l’AMB, Bicibox, que «fa que te n’oblidis que el poden robar la bicicleta o els accessoris».

Actualment, hi ha 175 estacions repartides en 21 municipis de l’àrea metropolit­ana, on hi ha sis espais per aparcar la bicicleta en una estructura coberta.

Aquesta xarxa presenta un total de 2.236 places que són aprofitade­s per gairebé 17.700 usuaris de manera gratuïta. «Però si fos de pagament ho pagaria, perquè el benefici és molt bo», agrega.

Jairo Alonso es va mudar a Castelldef­els el 2014, però va continuar amb el seu costum d’anar a treballar amb bicicleta. «Es tracta de trencar paradigmes, sortir de la idea que si no tens cotxe o moto no et pots moure. Puc arribar a la mateixa hora o abans amb bicicleta, estalvio en gimnàs, i viatjo amb una energia diferent perquè vaig per la naturalesa del Parc Agrari i sense l’estrès quan no ve el bus o quan hi ha embussos», apunta Alonso.

Per arribar a l’aeroport del Prat, aprofita la xarxa de camins i vies ciclables que travessen els municipis de Viladecans i Sant Boi.

Aquests formen part de la Bicivia, la xarxa pedalable metropolit­ana que comprèn nou eixos i que s’estén por 500 quilòmetre­s.

A més, des de l’AMB es posarà en marxa el sistema de bicicletes compartide­s AMBici, on moltes estacions seran punts de transferèn­cia amb les de la xarxa Bicing, i que reemplaçar­à l’actual E-Bicibox, la prova pilot de bicicletes elèctrique­s compartide­s.

Newspapers in Spanish

Newspapers from Spain