Diari de Girona - Baix Empordà

LLIBRES DESTACATS

-

Azul (Editorial Destino, 1994)

▸ La novel·la retrata la relació amorosa entre una periodista, Andrea, casada i amb una complicada vida social, i un noi més jove, Martín Ures. Ures arriba de l’interior de la península per descobrir un variat món de persones i treballs i, sobretot, per descobrir aquesta capacitat de l’amor que el converteix en una cosa tan mutable. Premi Nadal 1994.

Viaje a la luz del Cham (Ed. Destino, 1995)

▸ Crònica. Resultat d’un viatge de dos mesos que porta a l’autora a reivindica­r l’aventura que resideix en una peculiar i personal manera de veure, de mirar i de descobrir que res té a veure amb l’exotisme i el turisme cultural.

Luna lunera (Ed. Planeta, 1999)

▸ Novel·la autobiogrà­fica. Diversos personatge­s, davant la presència de l’avi moribund, rememoren el passat d’una família el destí de la qual ha depès sempre de l’home que es troba en el llit de mort. Un home autoritari i imbuït en la idea de ser un enviat de Déu.

La canción de Dorotea (Ed. Planeta, 2001)

▸ Aurelia Fontana, professora università­ria, es veu obligada a buscar a algú que cuidi del seu pare malalt. Adelita sembla la persona indicada i una vegada guanyada la confiança d’Aurelia, segueix com a guarda de la casa en morir l’ancià. La propietàri­a assisteix a a les explicacio­ns d’Adelita; fins que desapareix un valuós anell. Premi Planeta 2001.

Música de cámara (Ed. Seix Barral, 2013)

▸ Acompanyad­a per la seva tia Inés, una viola i una maleta plena de records, Arcàdia torna a Barcelona l’any 1949. Filla de republican­s exiliats a França, es refugia en la seva passió per la música per sobreviure en l’ambient opressiu de la postguerra.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain